Fans hadde laget Zelda i 3D for å hylle spillet – nå er det fjernet av Nintendo

Det er likevel en mulighet for at prosjektet kan leve videre.

Fikk du med deg den fan-skapte The Legend of Zelda-remaken som ble en liten snakkis på internett tidligere i uka? Hvis ikke er det allerede for sent nå.

Dette var litt FOR farlig, virker det som.

En håndfull fans hadde disket opp en nettleserversjon av spillet, der de brukte voxler for å gjenskape den firkantede og pikselerte stilen til spillet. Alt ble gjort som en hyllest til spillet i anledning 30-årsjubileet. Prosjektet gjenskapte tre av spillets grotter, men var langt fra ferdig. Planen var å fullføre det – helt til Nintendo fikk nyss om prosjektet.

melder gruppen om at Mario-giganten tok kontakt.

The Legend of Zelda la lista for serien i 1986.

– Nintendo ba oss om å fjerne Zelda 30 Tribute fra internettet på grunn av opphavsrettsbrudd. Det var sikkert litt for «pixel perfect». Vi er lei oss, men vi forstår det. Vi started dette prosjektet fordi vi elsker Nintendo og gleden de har gitt oss opp gjennom årene. Helt fra begynnelsen av prosjektet har vi visst at dette var et mulig utfall. Nintendo er i sin fulle rett til å beskytte merkevaren sin. Vi klager ikke, vi hadde det svært gøy med arbeidet, og fikk noen nye venner på veien, forteller utviklerne.

The Legend of Zelda ble lansert på Nintendo Entertainment System i 1986, og la da grunnlaget for det som har blitt en av spillmediets mest ikoniske serier. For øyeblikket jobber Nintendo med et nytt spill i serien, der de blant annet skal ha hentet inspirasjon fra det første spillets ikke-lineære struktur.

Kan få nytt liv

Alt er likevel ikke over for det lille prosjektet. Utviklerne forteller at de håper å kunne fjerne alt synlig Nintendo-materiale fra prosjektet og legge det ut på nettstedet GitHub sånn at andre kan få pusle med det. Spørsmålet er om Nintendo kommer til å slå ned på prosjektet likevel, ettersom grotteutformingen etter alt å dømme forblir den samme.

Det er slettes ikke uvanlig at spillselskap tar ned slike fan-prosjekter. Tidligere i år stengte Konami ned en fan-skapt nyversjon av Metal Gear Solid før den egentlig fikk tatt helt av. En fanutgave av rollespillet Chrono Trigger i 3D led også en slik skjebne for en del år siden år siden da Square Enix fikk nyss i prosjektet. I 2012 pusset Warner Bros. advokatene sine på en fanskapt modifikasjon som prøvde å gjenskape Ringenes Herre i The Elder Scrolls V: Skyrim.

Blizzard stenger populære spillerstyrte «vanilla»-servere i World of Warcraft »

Siste fra forsiden