Fans prøver å gjenskape Morrowind i Skyrim

Skywind-modifikasjonen skal bruke det beste fra begge spillene.

Selv om nyere spill ofte skilter med en god del mer raffinerte opplevelser, er det alltid noe som trekker hardbarkede spillere til fortiden. Noen skylder på nostalgia, andre mener alt var bedre før. Derfor er det kanskje ikke så rart at ressurssterke og kreative fans ønsker å blande det beste fra begge verdener: fordums spill med nåtidens grafiske muligheter.

Morrowind + Skyrim = Skywind

En gruppe moddere jobber nå med å blande The Elder Scrolls III: Morrowind med The Elder Scrolls V: Skyrim. Tanken er å få Morrowinds verden, oppdrag og figurer inn i den nyere motoren, mens alt av brukergrensesnitt, kampsystem og grafiske muligheter hentes fra Skyrim. Prosjektet kalles Skywind.

Per dags dato har gjengen lykkes med å få plastret inn Morrowind-landskapet, så å si i samme stil som i gamledager. Dette endrer seg i fremtiden, for gruppen er nær å ferdigstille en full grafisk overhaling av verdenen.

Selve verdenen er for øyeblikket tom for folk og oppdrag, men når prosjektet er ferdig skal så å si alt fra det opprinnelige spillet være på plass.

Ny trailer fra modden.

Ingen slippdato

Modderne vil ikke oppgi noen endelig slippdato, men har jobbet med modifikasjonen i en god stund. For å se hvordan de ligger an kan du ta en titt på prosjektets YouTube-kanal.

Har du lyst til å prøve arbeidet selv trenger du en kopi av The Elder Scrolls III: Morrowind, samt utvidelsespakkene Bloodmoon og Tribunal, og The Elder Srolls V: Skyrim. En installeringsguide finner du på prosjektets nettsted.

Les også: Nå kan du spille Skyrim-modden Falskaar Les også: Skyrim-mod forvandler den kalde tundraen om til tropeparadis

Siste fra forsiden