Mafia II kom ut i 2011.
Mafia II kom ut i 2011. (Bilde: 2K Games)

Får vi snart høre mer om Mafia III?

Stemmeskuespiller lover at noe er på vei.

Selv om ingen egentlig har sagt at «ja, det kommer et Mafia III», har spillet vært i spillmedienes søkelys en stund. Nå har tittelen – eller i det minste serien – dukket opp nok en gang, i forbindelse med en Twitter-uttalelse signert Rick Pasqualone, mannen bak stemmen til Mafia II-hovedpersonen Vito Scaletta.

Twitter-meldingene.
Twitter-meldingene.

Som respons til en fan som anmodet ham om å snekre Mafia III, svarer skuespilleren at det kan hende han har spennende nyheter om akkurat det snart. En lignende Twitter-melding fulgte også opp en annen henvendelse.

Med røttene godt plantet i filmverdenens Mafia-mytologi, har spillserien henvendt seg først og fremst til de som koser seg gløgg med Gudfaren, The Sopranos, Mafiabrødre, og resten av mobster-sjangeren. Satt til fiksjonsbyen Empire Bay, som er basert på en drøss amerikanske storbyer, bruker man mesteparten av tiden på å rulle rundt i kjøretøy og plaffe ned motstandere.

Rykter, rykter og atter rykter

Rykter om Mafia III har svirret de siste årene, med blant annet nyheter om drastiske omlegginger – og til og med nedleggelse – av studioet bak spillet i begynnelsen av 2014. Den gang ble en del ansatte fra det tsjekkiske studioet sagt opp, mens flere fikk nye stillinger i en annen avdeling i Brno.

Det er en stund siden vi fikk spille Mafia II nå.
Det er en stund siden vi fikk spille Mafia II nå. Bilde: 2K Games

Akkurat hva som har skjedd med Mafia III, eller om det i det hele tatt er et spill, er det vanskelig å si noe mer om. Ettersom spillet på et tidspunkt skal ha vært planlagt som et lanseringsspill til Xbox One og PlayStation 4 – nok en gang, basert på et rykte – kan det hende utviklingen av spillet kan ha gått litt skeis.

Siden vi allerede har gravd oss dypt ned i ryktehullet, kan vi også nevne at Mafia-gjengen i 2012 skal ha fått hjelp av Grand Theft Auto V-utvikleren Rockstar, og at de i gjengjeld skal ha bistått skottene med animasjoner for filmsekvenser og noe spillmekanikk. 

Mafia-seriens forrige spill fikk god mottakelse her på Gamer.no i 2011:
Vår anmelder mente at Mafia 2 hadde en fantastisk presentasjon »

Kommentarer (14)

Forsiden akkurat nå

Til toppen