Får vi snart høre mer om Mafia III?

Stemmeskuespiller lover at noe er på vei.

Mafia II kom ut i 2011.
2K Games

Selv om ingen egentlig har sagt at «ja, det kommer et Mafia III», har spillet vært i spillmedienes søkelys en stund. Nå har tittelen – eller i det minste serien – dukket opp nok en gang, i forbindelse med en Twitter-uttalelse signert Rick Pasqualone, mannen bak stemmen til Mafia II-hovedpersonen Vito Scaletta.

Twitter-meldingene.

Som respons til en fan som anmodet ham om å snekre Mafia III, svarer skuespilleren at det kan hende han har spennende nyheter om akkurat det snart. En lignende Twitter-melding fulgte også opp en annen henvendelse.

Med røttene godt plantet i filmverdenens Mafia-mytologi, har spillserien henvendt seg først og fremst til de som koser seg gløgg med Gudfaren, The Sopranos, Mafiabrødre, og resten av mobster-sjangeren. Satt til fiksjonsbyen Empire Bay, som er basert på en drøss amerikanske storbyer, bruker man mesteparten av tiden på å rulle rundt i kjøretøy og plaffe ned motstandere.

Rykter, rykter og atter rykter

Rykter om Mafia III har svirret de siste årene, med blant annet nyheter om drastiske omlegginger – og til og med nedleggelse – av studioet bak spillet i begynnelsen av 2014. Den gang ble en del ansatte fra det tsjekkiske studioet sagt opp, mens flere fikk nye stillinger i en annen avdeling i Brno.

Det er en stund siden vi fikk spille Mafia II nå.

Akkurat hva som har skjedd med Mafia III, eller om det i det hele tatt er et spill, er det vanskelig å si noe mer om. Ettersom spillet på et tidspunkt skal ha vært planlagt som et lanseringsspill til Xbox One og PlayStation 4 – nok en gang, basert på et rykte – kan det hende utviklingen av spillet kan ha gått litt skeis.

Siden vi allerede har gravd oss dypt ned i ryktehullet, kan vi også nevne at Mafia-gjengen i 2012 skal ha fått hjelp av Grand Theft Auto V-utvikleren Rockstar, og at de i gjengjeld skal ha bistått skottene med animasjoner for filmsekvenser og noe spillmekanikk.

Mafia-seriens forrige spill fikk god mottakelse her på Gamer.no i 2011:
Vår anmelder mente at Mafia 2 hadde en fantastisk presentasjon »

Siste fra forsiden