Feature

Påskespill til hyttekosen

Dropp påskekrimmen, spill heller disse spillene

Bare sørg for å ha satt Steam i offline-modus før du drar på fjellet.

1: Side 1
2: Side 2

Ghost Trick: Phantom Detective

Sjanger: Pek og klikk, gåteløsning
System: iOS, Nintendo DS
Utvikler: Capcom

Du er død. Hva gjør du nå?

I Ghost Trick blir den tradisjonelle «whodunnit»-modellen snudd på hodet. Du skal fortsatt etterforske et drap som har skjedd under mystiske omstendigheter, men denne gangen skal du nøste opp din egen mordgåte. Idet spillet starter blir du nemlig skutt og drept, tilsynelatende uten grunn, og som et kroppsløst spøkelse må du komme til bunns i saken.

For å gjøre dette må du reise rundt i storbyen via telefonlinjene og hjelpe andre mennesker med spøkelseskreftene dine. Ved å manipulere hverdagslige objekter og utføre små hopp bakover i tid klarer du sakte, men sikkert å komme nærmere svarene du leter etter. Svarene du finner er garantert ikke de du forventer.

Er du ute etter en litt mer parodisk påskekrim er Ghost Trick: Phantom Detective et perfekt detektiveventyr som attpåtil varer overraskende lenge. Det vil garantert holde deg underholdt langt ut i de små, sene, påskekveldene.

The Wolf Among Us

Sjanger: Eventyr, action
System: Windows, Xbox 360, OSX, iOS, PlayStation 3, PlayStation Vita, PlayStation 4, Xbox One, Android
Utvikler: Telltale Games

Valgets kval.

Etter å ha taklet zombie-apokalypsen i The Walking Dead bestemte Telltale Games seg for å fortelle en grim detektivhistorie basert på tegneserien Fables. Resultat ble The Wolf Among Us, fem episoder spillbar krim inspirert av Raymond Chandler og Dirty Harry, ispedd en god dose neonbelyst noir-estetikk. Hva detektivhistorier angår er denne mer hardbarket og røff enn de andre på listen. Vår hovedrolle er en kjederøykende, kynisk og alkoholisert etterforsker som gjør det beste han kan ut av svært lite ressurser.

Spillet kaster nytt lys på klassiske eventyrfigurer og forflytter dem ut av skogen til en skitten og regntung storby. Overgangen har ikke vært spesielt god for noen av dem. Hverdagen preges av vold, kriminalitet og utpressing for de minst heldige, med et ønske om å starte et nytt og bedre liv. Som sheriff Bigby Wolf, også kjent som den store stygge ulven, må du komme til bunns i en drapsgåte som nylig har rystet byen.

Spillet praktisk talt drukner i neo noir-estetikk, med harde skygger og lav fargekontrast. Det skaper en guffen stemning som binder det hele sammen. Mysteriet er spennende, Bigby Wolf er en kul fyr, og dette spilleventyret burde virkelig oppleves.

Danganronpa

Sjanger: Gåteløsning, eventyr
System: PlayStation Vita
Utvikler: Spike Chunsoft

Les også
Anmeldelse:
Høres ut som en riktig slutning.

Hvis du liker sprø ting fra Japan er Danganronpa-spillene absolutt verdt det. Du kastes inn i en bisarr verden du absolutt ikke hører hjemme i og må plutselig forholde deg til fjorten persone som alle er den beste i sitt felt. Bak det hele står en mekanisk bjørn, som på psykotisk vis tvinger dere til å ta livet av hverandre og slippe unna med gjerningen. Herfra blir du en sentral del i en visuell roman som både morer og sjokkerer om hverandre.

Én del Battle Royale, én del Persona og én del Ace Attorney er nok den beste måten å beskrive Danganronpa. Det høres kanskje ut som tre ting som egentlig ikke passer sammen, men det blir aldri for mye av det gode. Du samler ledetråder, blir kjent med menneskene rundt deg, og forsøker å finne den skyldige hver gang et nytt lik dukker opp. Bare pass på å ikke bli for glad i bifigurene i spillet, for du aner ikke hvem av dem som vil være den neste som dør.

The Vanishing of Ethan Carter

Sjanger: Gåteløsning, eventyr
System: Windows
Utvikler: The Astronauts

The Vanishing of Ethan Carter.

Det er tydelig at The Vanishing of Ethan Carter har hentet inspirasjon fra David Lynch' TV-serie Twin Peaks. En etterforsker ankommer en søvnig liten by lokalisert oppe i fjellene et sted der ondskapen lusker under en tilsynelatende normal overflate. Etterforskeren har en spesiell tilknytning til det overnaturlige og en unik form for intuisjon som lar ham trekke slutninger andre mennesker kanskje ikke hadde sett for seg.

Hvorvidt det har skjedd et mord eller ei er ikke godt å si til å begynne med. Det som trekker privatetterforsker Paul Prospero til Red Creek Valley er et brev fra guttungen Ethan Carter som gjør det klart at det foregår mørke uhumskheter i bortgjemte dalen.

Spillet er et vakkert og lavmælt eventyr der du stort sett vandrer gjennom skogen og pusler sammen et helhetlig bilde ut av ledetrådene du finner på ferden. Historien er en spennende og tidvis grufull affære som passer veldig godt hvis du er i det overnaturlige hjørnet.

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments

Sjanger: Gåteløsning, pek og klikk-eventyr
System: Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One
Utvikler: Frogwares

Holmes og Watson i sitt ess.

Mesterdetektiven Sherlock Holmes har nok de aller fleste av oss et forhold til, enten det er gjennom Arthur Conan Doyles klassiske forteller eller gjennom de nyere, moderne tolkningene. Han er den ultimate etterforsker, som tar til seg og bearbeider informasjon på et øyeblikk, men med genihjerne følger et umenneskelig hubris. Likevel klarer vi ikke la være å like ham.

I Sherlock Holmes: Crimes and Punishments inntar du mesterdetektivens velpussede sko og må benytte deg av en kombinasjon av ditt og hans intellekt for å løse en rekke mordgåter i 1800-tallets London. Du må holde styr på ledetråder, vitnesbyrd, og visuelle hint for å komme frem til det som forhåpentligvis er riktig løsning på de seks mysteriene spillet byr på.

Å få lov til å være den legendariske privatetterforskeren er en utrolig stilig opplevelse, og det er tydelig at utvikler Frogwares har stor respekt for figuren. Den historiske settingen er attpåtil ypperlig fremstilt, så du burde virkelig tilbringe litt tid i London med Sherlock Holmes.

Skulle du tørste etter spillselskap etter disse krimgåtene har vi noe for deg.
Her er de beste spillene du kan nyte med andre i sofaen »

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden