Festen er over for Guitar Hero

Activision viser ingen nåde, og dropper musikkspillet.

I oktober i fjor spekulerte vi i at Guitar Hero hadde fått dødsstøtet ettersom spillet Warriors of Rock solgte svært dårlig. Nå har spekulasjon blitt virkelighet.

GameSpot kan nemlig melde at utgiver Activision legger ned spillserien med øyeblikkelig virkning. Samtidig dropper man også DJ Hero-serien. Man kan selvsagt ikke utelukke at titlene vil gjøre comeback en gang i fremtiden, men akkurat nå ser det mørkt ut for musikkspillene.

Warriors of Rock solgte megadårlig.

Hele musikkdivisjonen legges nemlig ned, det betyr at så mye som 500 jobber kan forsvinne under Activision-paraplyen.

– Selv om vi snakker om kvalitetsspill, har etterspørselen etter slike spill falt dramatisk, sier utgiversjef i Activision, Eric Hirshberg, ifølge Eurogamer.

Og han fortsetter:

– Lisens- og produksjonskostnadene på slike spill er høye og i dagens marked klarer vi rett og slett ikke å gjøre dem lønnsomme.

Enkelte nåværende versjoner av Guitar Hero vil imidlertid fortsatt få nytt, nedlastbart innhold i en periode.

Det første Guitar Hero kom ut i 2005, og spillserien ble kjøpt opp av Activision året etter. Harmonix, Neversoft og Vicarious Entertainment har alle jobbet som utviklere på serien. Totalt har vi fått 21 utgaver av spillet på litt over fem år, så det er kanskje ikke så rart at markedet er mettet.

I tillegg har det kommet to utgaver av DJ Hero, senest sist oktober.

I samme slengen kom det frem at Tony Hawk-serien også lever farlig, det kommer i hvert fall ikke noe nytt skateboard-spill fra Activision i 2011.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden