Flere utgivere hacket

Bethesda og Codemasters ofre for cyberangrep.

Etter den mye omtalte hackingen av Sony virker det som det har gått mote i å gå løs på spillindustrien. I mai ble nettstedene til Square Enix-eide Eidos og deres kommende Deus Ex: Human Revolution utsatt for hackerangrep, og tidligere denne måneden ble Nintendos amerikanske nettsted hacket.

Nå er turen kommet til to mindre utgivere, nemlig britiske Codemasters og amerikanske Bethesda.

Codemasters, som nylig lanserte racingspillet DiRT 3, har tatt ned sitt nettsted, samt sin elektroniske butikk og muligheten til å registrere VIP-koder for DiRT 3. De forteller at hackerne kan ha kommet unna med kunders navn, fysiske og elektroniske adresser, telefonnumre, krypterte passord, ordrehistorikk, brukernavn, IP-adresser og Xbox Live «gamertags».

Hvilke planer har hackerne for Brink?

Informasjon om kredittkort har imidlertid ikke vært lagret på deres servere, så denne ser ut til å være trygg.

Bethesda sier om sitt angrep at hackerne kan ha fått brukernavn, epostadresser og passord (de forteller ikke om passordene var krypterte eller ikke). De anbefaler derfor at brukere umiddelbart endrer passord, og at de gjør det samme overalt hvor de bruker samme brukernavn og passord.

Hackergruppen LulzSec, som tidligere skal stått for angrepene på både Sony Online Entertainment og Nintendo, har tatt ansvar for Bethesda-hackingen, og på deres Twitter-konto hevder de å ha noe stort på gang som vil påvirke brukere av Bethesda-spillet Brink.

LulzSec har heldigvis ikke bare siktet seg inn mot spillindustrien. De har angrepet en rekke ulike nettsteder, inkludert nettstedet til den islamistiske ekstremistorganisasjonen Al Jahad.

Oppdatering: Som om ikke dette var nok, har forumet til Epic Games også blitt hacket. Denne gangen kan nettbandittene ha stukket av med passord og e-postdetaljer. Epic sier passordene var krypterte, men at det teoretisk kan være mulig for inntrengerne å knekke krypteringen.

Siste fra forsiden