Fokus på håndholdt fra Sony

Nye spill og en aldri så liten overraskelse – en ny PSP.

Gårsdagens pressekonferanse fra Sony sto i stor grad i PS Vitas tegn. Den nye håndholdte maskinen, som fikk navnet sitt under årets E3-messe, skal etter planen komme tidlig i 2012.

I denne omgang fikk vi vite litt mer om hvordan PS Vita vil være i bruk. Alle spill til konsollen vil være nedlastbare fra PlayStation Store, i tillegg til at de selges over disk på egne minnekort, ifølge Kotaku.

Fluktplanen pønskes ut i Escape Plan.

I tillegg får den håndholdte maskinen diverse applikasjoner for de sosiale tjenestene svært mange av oss benytter, slik som Facebook, Twitter og Skype. Alle skal være tilgjengelig for gratis nedlasting rundt lanseringstidspunktet for konsollen.

Av egenproduserte applikasjoner kommer Near, som lar deg finne ut om du har andre PS Vita-brukere i nærheten, partyfikseren Party og noe som heter Live Area, kan Kotaku fortelle.

Mat til PS Vita

På pressekonferansen viste Sony også frem et knippe spill til den håndholdte konsollen. Escape Plan er noe så selsomt som et svarthvittspill, et hjernetrimspill hvor man må hjelpe Lil og Laarg komme seg gjennom banene uten at de går i noen av de barbariske fellene som er satt opp for dem.

LittleBigPlanet til PS Vita.

Spillet ser ut til å hente mye inspirasjon fra Tim Burtons «Et Førjulsmareritt» og ser riktig så spennende ut.

Ikke særlig overraskende er det at LittleBigPlanet også tar turen til PS Vita. Den kreative sjarmbomben lar deg denne gangen bruke bilder av omgivelsene dine til å skape ting i spillet, enten det er bakgrunner du bruker som tekstur på ting eller konkrete gjenstander du klipper ut fra bildet.

Med andre ord er det antagelig bare fantasien din som setter grenser for hva du kan lage. Tør vi tippe på at vi får se mange anatomileksjoner fremover?

Denne karen er neppe vennligsinnet.

Et annet spill som kommer til PS Vita er Resistance: Burning Skies. Det utvikles av Nihilistic Games, studioet som står bak Move: Heroes og Starcraft: Ghost.

I Resistance: Burning Skies trer du inn i rollen som brannmannen Jim Riley, som må bruke brannøksa si på en hel røys onde kimærer, og fans av Resistance-serien vil nok dra kjensel på de utenomjordiske parasittene.

Les også
– Syndicate blir kreativt og utfordrende

Spillet kommer til å benytte seg av berøringsfunksjonaliteten til PS Vita, blant annet for å la spilleren styre raketter og granater.

Little Deviants er et annet Vita-eksklusivt spill som kommer. Spillet består av en samling minispill, hvor målet er å samle «deviants» og bli kvitt onde roboter. Høres ut som plankekjøring, sier du? Little Deviants skal etter sigende være lett å komme inn i, men desto vanskeligere å mestre.

Utvikler Ubisoft har også lagt planer for Sonys nye konsoll. Blant annet vil vi få en nyversjon av det klassiske hjernetrimspillet Lumines, i tillegg til et nytt Assassin's Creed i løpet av 2012. Rayman Origins kommer også til PS Vita, samt at vi loves både Asphalt, Dungeon Hunter Alliance og Michael Jackson: The Experience på håndkonsollen.

Ut av hatten

PSP E-1000

En siste overraskelse hadde Sony også i ermet på gårsdagens pressekonferanse. De har rett og slett laget en ny, billigere PSP. Tingesten har fått navnet PSP E-1000 og er beregnet på det europeiske markedet.

Veiledende pris skal være på 99 euro, og for de pengene får man en PSP uten Wi-fi, men med UMD og mulighet til å laste ned spill fra PlayStation Store via Media Go.

Les også: Slik er PS Vita

Siste fra forsiden