– Folk ville funnet frem høygaflene om vi ikke annonserte dette samtidig med Fallout 4

Storspillet måtte annonseres samtidig som Fallout Shelter, mener Bethesda.

Bethesda

Under fremvisningen av Fallout 4 på årets E3-messe lanserte Bethesda-sjef Todd Howard også et nytt mobilspill basert på det post-apokalyptiske spilluniverset. I Fallout Shelter skal du styre ditt eget velv og passe på alle menneskene som bor der. Det er et lite, men artig mobilspill som fort kan få timene til å gå.

I et intervju med GamesIndustry.biz forteller markedsføringssjef i Bethesda, Pete Hines, at timingen måtte være perfekt ved avsløringen av Fallout Shelter. Uten Fallout 4 å koble det til kunne ting gått galt.

Viktig at våpnene er tipp topp. (Bilde: Bethesda)
Bethesda

– Hadde vi prøvd å gjøre dette i fjor uten å avsløre Fallout 4 samtidig ville vi sikkert blitt lynsjet. Folk ville funnet fram høygaflene: «Dette er ikke Fallout-spillet vi ba om!»

Siden vi gjorde det på denne måten tenker folk mer i retning av «Jeg får det jeg vil ha, og mens jeg venter finnes det en gratis greie som er morsom å spille», forteller Hines.

Skal fortsette å støtte spillet

Fordi Bethesda er vant med store konsoll- og PC-spill visste de ikke hva de skulle forvente av lanseringen av Fallout Shelter. Spillet havnet på toppen av Apple sin App Store et par uker etter lansering, og var den mest nedlastede mobilapplikasjonen i over 25 land. I et intervju med Washington Post avslørte Todd Howard at de nå jobber med en Android-utgave.

Selv om suksessen var uventet har Bethesda likevel tenkt til å støtte spillet videre. Den største kritikken mot Fallout Shelter er at det er ganske lite å gjøre når du til slutt har bygget ut velvet ditt. Pete Hines har avslørt at det kan komme mer innhold.

– Vi har planer for å støtte spillet med mer innhold og det er noen ideer vi har lyst til å teste ut. Dette skal ikke ta opp konkurransen mot Game of War, Clash of Clans eller Boom Beach. Vi vil bare prøve ut noe nytt, men det spørs om vi kommer til å gjøre noen TV-reklamer for Fallout Shelter.

Fallout 4 lanseres 10. november, 2015, til Xbox One, PlayStation 4 og PC:
Er du en skikkelig ihugga Fallout-fan kan du sikre deg din egen «Pip-Boy»

Siste fra forsiden