Fortnite Battle Royale har begynt betatesting på iOS

Slik fungerer skytespillet på mobil.

En uke har gått siden Epic Games avduket mobilversjonen av Fortnite Battle Royale, og fredag åpnet utvikleren spillet for noen utvalgte spillere. De heldige spillerne skal ha mottatt en e-post med informasjon om hvordan de kan laste ned spillet, og for de som enda ikke er invitert blir det flere muligheter etter hvert.

Ved å registrere seg på Fortnite Battle Royales nettside kan alle som har lyst få sjansen til å delta på testing av mobilutgaven. Alt du trenger er en internettilkobling og iOS 11 på en iPhone 6S/SE, iPad Mini 4, iPad Air 2, iPad 2017, iPad Pro eller nyere enhet. Når du har registrert deg er det bare å vente pent til det blir din tur.

Samme spillet, med noen endringer

Slik spiller man Fortnite Battle Royale på mobil. Trykk for å forstørre bildet.
YouTube/aizzles

Fortnite Battle Royale på iPhone byr på opplevelsen du kjenner fra PC og konsoll, med noen justeringer. Styringsoppsettet er naturligvis tilpasset telefonens berøringsskjerm, med en virtuell spak for bevegelse og knapper for skyting, hopping, bygging og andre handlinger. Kontrollkonfigurasjonen kan du se i skjermbildet til høyre.

For de som ikke spiller med lyd – hvis man for eksempel er på farten og har glemt hodetelefonene hjemme – har Epic også gjort opplevelsen litt mer overkommelig. Markører på skjermen viser nemlig skritt og skudd i nærheten, slik at man enkelt får informasjon om hva som foregår rundt seg.

Mobilutgaven er koblet til alle de andre versjonene, og åpner dermed for spilling på tvers av plattformer. Funksjonen er i utgangspunktet skrudd av, men om man blir med i gruppen til en venn som for eksempel spiller på PC vil man møte spillere fra andre plattformer.

Selv om kryssplattformspilling er tilgjengelig for samtlige versjoner av Fortnite Battle Royale, har spillet ikke klart å få til et samarbeid mellom Sony og Microsoft. Både PlayStation 4- og Xbox One-spillere kan spille mot andre på PC, Mac og iOS, men ikke mot hverandre.

Når Epic etter hvert føler seg trygge på at serverne kan takle mange nok spillere på én gang, vil iOS-utgaven åpnes for absolutt alle. Utvikleren forteller også at en Android-versjon vil lanseres i løpet av de neste månedene.

Siste fra forsiden