Fortnite introduserer nytt turneringssystem i spillet

Alle plattformer og kontrolloppsett under ett.

Epic Games

Tirsdag 16. oktober ruller Epic ut en ny oppdatering til Fortnite – versjon 6.10. Konkrete detaljer for oppdateringen er enda ikke tilgjengelige, men utvikleren har kunngjort at den blant annet vil introdusere et nytt turneringssystem.

Med det nye turneringssystemet får «vanlige» spillere konkurrere mot proffene.
Epic Games

Turneringer vil dukke opp under Events-fanen i Fortnite Battle Royale, og blir tilgjengelig for absolutt alle spillere. Ifølge Epic er målet å la mannen i gata konkurrere med og mot kjente streamere og profesjonelle spillere, med diverse premier, samt heder og ære, på spill.

Begynner denne uken

Turneringer settes opp til bestemte tider, hvor alle som har lyst kan melde seg på. Uansett hvor godt man har gjort det før vil alle begynne med blanke ark, slik at alle har lik mulighet til å lykkes.

Basert på resultatene fra hver kamp vil man tjene opp poeng, enten ved høye plasseringer eller ved å eliminere mange motstandere. Systemet vil hele tiden vurdere spilleres prestasjoner, og plassere dem sammen med andre spillere på samme nivå. De som gjør det bra vil møte tøffere motstand, mens de som sliter vil flyttes ned til enklere grupper.

Alle begynner med blanke ark og like muligheter til å vinne premier.
Epic Games

Hver turnering vil ha en spesifikk poengsum som mål, og alle som overgår det vil belønnes med en pin som bevis på bragden. Spilleren eller laget som oppnår flest poeng går av med sammenlagtseieren, men akkurat hva det belønnes med er enda usikkert.

Den første soloturneringen går av stabelen allerede denne uken, mellom 16. og 21. oktober. Deretter kommer det flere duo- og squad-turneringer, og Epic hinter om ulike variasjoner rundt både format og moduser i fremtiden. Du kan se den foreløpige turneringskalenderen på utviklerens nettsider.

Mus mot kontroller mot berøringsstyring

Alle som ønsker å delta i turneringer må skru på muligheten for kryssplattformspilling. Epic lemper nemlig samtlige plattformer inn i samme pulje, og om du spiller med mus og tastatur, håndkontroller eller berøringsstyring er likegyldig.

– Ved å samle alle i én enkelt pulje åpner vi for at spillere kan konkurrere med vennene sine uansett hvilken plattform de bruker. I tillegg lar det oss sette ett konsentrert søkelys på verdens beste spillere, øke premiepottene og skape mer blest rundt spillerne, forklarer utvikleren.

Etter å ha kikket på resultater fra en rekke turneringer mener Epic videre at de som spiller med håndkontrollere har bevist at det er mulig å konkurrere mot og oppnå suksess mot selv de beste mus og tastatur-spillerne i verden.

Likevel lover teamet å forske videre på saken og ta nye vurderinger rundt muligheten for turneringer med restriksjoner rundt plattform og kontrollsystem.

Les også
Ny Fortnite Battle Royale-oppdatering introduserer kamper med jetpack

Fortnite håver inn penger.
iOS-versjonen har omsatt for nesten 2,5 milliarder på syv måneder »

Siste fra forsiden