Feature

Ukens nettutgivelser (uke 22)

Fra dødsbaner til gulløkser

Her er massevis av nedlastbart snadder.

Juni er ikke årets største spillmåned, men den starter likevel med nettutgivelser i lange baner.

Snoopy: Flying Ace (Xbox 360).

Xbox 360

Snoopy, den vesle hunden fra Knøttene, liker å ligge på hundehuset sitt og drømme. En av favorittdrømmene hans er at han er et flygeess, som ved hjelp av dobbeltdekkere fra første verdenskrig kjemper mot Den Røde Baron. Nå kan du være med på moroa, med Snoopy: Flying Ace. Sammen med hele knøtte-gjengen kan du fly og slåss i enspiller, samarbeidsspill og flerspiller for opp til 16 skyteglade spillere. Spillet skilter med enkle kontroller og en hangar full av fly som kan skreddersys.

Death Track: Resurrection (PC og PS3).

PlayStation Network

PC-spillet Death Track: Resurrection har uten forvarsel dukket opp på PS3. Dette er et bilspill der våpen og villmannskjøring er påbudt. Du velger blant ti ulike biler og konkurrerer på ti fremtidsbaner, inkludert Moskva, Bangkok, Istanbul og Vatikanet. Våpenarsenalet ditt består blant annet av miner, målsøkende raketter og laserkanoner. Utviklerne forteller at de har hentet inspirasjon fra klassiske Deathtrack, som var et av de første spillene som blandet 3D-racing med brutale våpen.

Planet Minigolf (PS3).

Litt mer fredelig moro får vi i Planet Minigolf, fra skaperne av Zen Pinball. Minigolfspillet bruker den samme avanserte fysikkmotoren som vi så i Zen Pinball, og planen skal være å sette en ny standard i sjangeren med realistisk fysikk og balldynamikk. Planet Minigolf kommer med fargerik grafikk, seks ulike spillfigurer og 144 forskjellige baner fulle av interaktive objekter og hindringer. Dessuten loves vi en dyp enspillerkampanje og massevis av flerspillermuligheter (fra lokalt spill til ukentlige mesterskap over nettet).

Egypt: Engineering an Empire (PC, iPhone, PS3 og PSP).

Liker du strategi, kan du ta en titt på "minis"-spillet Egypt: Engineering an Empire. Der får du rollen som leder av et territorium i Egypt, og må følge riket fra sin spede begynnelse til det blir en mektig oldtidsnasjon. Som vanlig i denne typen strategispill skal du styre bygging, handel, diplomati og krig. Du kontrollerer riket ditt på tre ulike nivåer, med tre tilhørende kart. Spillet finnes også på PC og iPhone.

Tehra: Dark Warrior (PS3 og PSP).

Ukens neste "minis"-spill er Tehra: Dark Warrior, som følger en lettkledd halvdemon i kamp mot mytologiske beist. Dette er et tredjepersons actionspill med massevis av monstre som må drepes. Utviklerne lover også visse rollespillelementer.

Snake Warriors: Training (PS3 og PSP).
Les også
Anmeldelse: King's Bounty: The Legend

Numba er et hjernetrimspill hvor målet er å skape tallkombinasjoner. Dette fikk en god mottakelse på iPhone, så det kan jo være interessant. Sist ut av "minis"spillene er Snake Warriors: Training, som ser ut til å være en samling småspill bygd rundt det eldgamle Snake-konseptet.

Så har vi et par PSX-klassikere, som også (som vanlig) kjører på både PS3 og PSP. Denne uken er det det klassiske plattform/hjernetrimspillet Oddworld: Abe’s Exodus og plattformspillet Disney Pixar Toy Story 2 som er dukket opp på nettverket.

Block Cascade Fusion (PSP).

Til slutt noen PSP-utgivelser. Block Cascade Fusion er et hjernetrimspill med fallende blokker. Xyanide: Resurrection er et tredimensjonalt romskytespill, Me & My Katamari kjenner du nok fra før, mens What Did I Do To Deserve This, My Lord!? er en kultklassiker som (basert på beskrivelsen) ser ut til å minne litt om Dungeon Keeper.

Robocalypse: Beaver Defense (Wii).

Wii og DSi

Først ut på Wii er Robocalypse: Beaver Defense, et "tower defense"-spill fra forfatterne bak SvampeBob-serien. Her spiller du en gjeng mennesker som må forsvare seg mot mektige kamproboter (styrt av onde bevere, tror jeg), og den eneste måten å overvinne dem på er å sette opp diverse usannsynlige forsvarstårn langs veien som de rimelig forutsigbare robotene bruker.

Brain Drain (Wii og DSi).

Spill nummer to, Brain Drain, er et hjernetrimspill basert på et kjent konsept. Her må du flippe puslefigurene slik at de danner et spesifikt mønster, og det er selvsagt lettere sagt enn gjort. Dette er også tilgjengelig på DSi.

Resten av ukens Nintendo-utgivelser er for DSi. Den første av disse er A Topsy Turvy Life Turvy Drops. I dette hjernetrimspillet må du tegne blokker på den ene skjermen for å fylle tomrom på den andre. Så har vi en ny interaktiv billedbok, Flips The Folk of the Faraway Tree, samt et musikkprogram som heter Music on: Electronic Keyboard. Heldigvis er det ingen Sudoku-spill denne uken. Bortsett fra Crazy Sudoku, da.

iPhone

The Package (iPhone).

Hva? En iPhone-del? Nei, dette kommer ikke til å bli et fast innslag (rett og slett fordi disse sakene er alt for store som det er), men denne gangen tar vi med en norsk iPhone-utgivelse som heter The Package. Dette er et fysikkbasert hjernetrimspill hvor målet er å få en pakke fra ett punkt til et annet. Dette gjør du ved å plassere ut transportbånd, vifter, eksplosiver og så videre. Spillets 20 nivåer er fulle av utfordringer, og du kan plukke opp gyldne pakker etter hvert for ekstra poeng.

Alien Breed: Impact (PC).

PC

På PC starter vi med Alien Breed: Impact. Dette er en videreutviklet versjon av Alien Breed: Evolution som dukket opp på Xbox 360 ved juletider, som igjen var et forsøk på å gjenskape suksessen til de klassiske Alien Breed-spillene fra nittitallet. Her må du kjempe deg gjennom futuristiske miljøer fulle av ekle romvesener ute etter å tygge deg i stykker. Utviklerne i Team 17 lover mange forbedringer i forhold til 360-utgaven, inkludert en helt ny prolog.

Sensational World Soccer 2010 (PC og Mac).

Snart er det VM, og i den forbindelse kan det kanskje være artig å varme opp med et fotballspill i god, gammel Sensible Soccer-stil. Sensational World Soccer 2010 er ute for PC og Mac, og her får du spille for et av 32 landslag og delta i et internasjonalt mesterskap. Spillet har flerspiller for to, muligheten til å redigere taktikken, og klassisk 2D-gameplay.

Oh My Prince (PC).

Så har vi et spill som heter Oh My Prince (lansert på GamersGate), som ser ut til å være en slags romantisk blanding av hjernetrim, skjulte objekter og minispill. Hjelp en eventyrprinsesse å finne kjærligheten i en forskrudd middelalderverden.

Puzzler World (PC).

Mer hjernetrim finner du i Puzzler World, som inkluderer 1200 ulike nøtter fordelt på åtte forskjellige typer spill. Her får vi alt fra Hang Man og Kryssord til Sudoku og noe som heter Link-A-Pix.

Vi tar også med at The Great White Destroyer er lansert på GamersGate. Dette sideskrollende spillet er tydeligvis inspirert av Haisommer-filmene, og du spiller en stor hvithai som må spise alt han kommer over. Hva med litt krabbe, etterfulgt av en mann i badebukse og en sjøfugl?

Sjekk også Scribble Defense, et nytt "tower defense"-spill.

Golden Axe (PC).

Så er det tid for nostalgi. Sega har lansert en haug av gamle Mega Drive-spill på Steam, GamersGate og sikker også noen andre portaler. Jeg har linket til samlepakkene, men alle spillene kan kjøpes selvstendig. Spillene som er lansert er: Golden Axe, Ecco the Dolphin, Comix Zone, Crack Down, Gain Ground, Shadow Dancer: The Secret of Shinobi, Sonic 3D Blast, Space Harrier II, Vectorman, Altered Beast og Shinobi III: Return of the Ninja Master. Mange av disse ble lansert i en samlepakke på konsoll i fjor, så du kan lese om dem i anmeldelsen av den pakken.

Kohan: Immortal Sovereigns (PC).

Mer nostalgi får du hos Timegate Studios. De har nemlig lagt ut de gamle Kohan-spillene for salg. Dette er kritikerroste strategispill som kanskje ikke er så godt kjent som de burde vært. Ukens eneste GOG-utgivelse er ikke særlig gammel, men er kanskje likevel verd å nevne (ikke minst fordi kopibeskyttelsen nå er fjernet): King's Bounty: The Legend.

Castle Wars 2 (web).

Gratisutgivelser

Liker du disse fysikkbaserte nettspillene der du får leke med rennende sand? Da kan du teste Sand Castle: The Faded Memories, en sandbasert hjernetrimmer laget av et koreansk ektepar. Her må du manipulere fallende sandkorn slik at de faller slik du vil, og du får mange spennende midler til rådighet.

Du kan også ta en titt på noen webspill. Manufactoria er et hjernetrimspill som omhandler programmering av roboter. Blind er et minimalistisk plattform/hjernetrimspill med en veldig interessant vri. Castle Wars 2 er et vanedannende turbasert strategispill.

Flere nettutgivelser finner du i forrige ukes enorme artikkel.

Siste fra forsiden