Frister det med spillstreaming på PlayStation 4?

Sony kjøper opp nettskytjenesten Gaikai.

Det har versert rykter om at Sony skal ha snust på såkalt streaming av spill i en stund nå. Senest for en måned siden skrev vi om hvordan PlayStation-giganten angivelig ønsket å anskaffe den noe etablerte tjenesten Gaikai, som er én av tjenestene som byr på sømløs spilling gjennom skylagring.

Nå viser det seg at ryktene stemmer. Eurogamer melder om at Sony har punget ut 380 millioner dollar, eller om lag 2,2 milliarder kroner, for Gaikai, og at de nå ønsker å bygge en ny skyspillings-tjeneste. Med på lasset får Sony alt av Gaikais teknologi og infrastruktur, noe som gjør at spillselskapet har et godt grunnlag å bygge på.

– Sony Computer Entertainment vil levere en streaming-tjeneste i verdensklassen som lar brukere nyte et bredt spekter av innhold umiddelbart. Dette vil la oss tilby alt fra oppslukende storspill med sterk grafikk, til mer tilgjengelige spill for alle, akkurat når det passer for kunden på en rekke Internett-tilkoblede enheter, fortalte den nye Sony Computer Entertainment-sjefen, Andrew House.

Tjeneseter som Gaikai og Onlive lar deg spille storspill på alt fra PC-er til lesebrett.

Slike tjenester som Gaikai og konkurrenten OnLive tilbyr spilling via streaming over Internett. Man overlater den tunge maskinkraften til en serverpark, og trenger dermed kun en stabil internettlinje for å overføre informasjon frem og tilbake mellom serverparken og brukeren.

Kan brukes til eldre spill

Akkurat hva dette betyr for Sony er det litt tidlig å konstatere, men mulighetene virker å vøre endeløse. Det har tidligere vært snakk om å bruke en slik tjeneste til å spille av spill på eldre PlayStation-konsoller – et område Sony har slitt med siden lanseringen av PlayStation 3. Tanken er da at Sonys massive spillbibliotek lett kan gjøres tilgjengelig gjennom tjenesten, uten at selskapet trenger å tenke på å bygge den kommende PlayStation 4-konsollen slik at den kan spille av eldre spill.

Gaikai ble grunnlagt mot slutten av 2008, og har siden den gang brukt tiden på å bygge opp teknologi og bedriftsløsninger som lar utgivere vise demoer av spill uten at spillerne trenger å være i besittelse av en monster-PC.

Les også: Bygger om PlayStation Plus Les også: Drar Sony en «OnLive»?

Siste fra forsiden