Fristet til å besøke en by som heter Mordheim?

Nytt spill byr på taktikk i Warhammer-universet.

Focus Home Interactive

Hvis jeg hadde sett et veiskilt som pekte mot en by ved navn Mordheim, tror jeg muligens jeg hadde kjørt den andre veien. Men i Warhammer-universet er de åpenbart ikke like pysete som meg. Mordheim er nemlig navnet på et gammelt brettspill satt til en by ved samme navn, som nå får en elektronisk utgave.

Turbasert taktikk

Warhammer-universet kan ikke anklages for å være spesielt lystig. (bilde: Focus Home Interactive).

Mordheim: City of the Damned er et turbasert taktikkspill med rollespillelementer, hvor en gjeng ulike fraksjoner kjemper for kontrollen over byen ved samme navn. Det har seg nemlig slik at en komet har krasjet i byen, og etterlatt seg svært verdifulle og utvilsomt magiske fragmenter, som alle nå vil ha tak i.

Spillet lar deg lede troppene dine i slag, og mellom kamphandlingene kan du rekruttere nye enheter og utstyre dem med magisk utstyr. Underveis får styrkene dine erfaring som lar deg forbedre egenskapene deres, men vær oppmerksom på at når noen faller på slagmarken er de døde for godt.

Noen av de fremtidige slaktofrene. (bilde: Focus Home Interactive).

Mordheim: City of the Damned skilter med en enspillerkampanje samt ulike typer flerspiller. Det utvikles av et studio som heter Rogue Factor, og gis ut av Focus Home Interactive. Lanseringen skal finne sted senere i år, og spillet kommer til Windows.

Focus Home Interactive har også et par andre Warhammer-relaterte spill på gang. I Blood Bowl 2 får du delta i fantasisport inspirert av amerikansk fotball, og i førstepersonsskyteren Space Hulk: Death Wing tas vi med til sci-fi-versjonen av universet.

Men den franske utgiveren er ikke alene om det krigsherjede beinet, og vi kan blant annet se frem til turbasert Warhammer 40 000-strategi fra skaperne av Panzer Corps og noe mystisk fra Total War-skaperne.

Siste fra forsiden