Frykter å starte ny verdenskrig dersom han lager et nytt spill

Guillermo Del Toro vil aldri mer involvere seg i spillproduksjon.

Under Comic Con i San Diego ble den kjente filmregissøren Guillermo Del Toro intervjuet av teknologinettstedet Shacknews om TV-serien The Strain, men også om mulige nye spillprosjekter.

I svaret gjør han det klar at han ikke vil jobbe med å lage spill igjen.

– Vil ikke ødelegge flere liv

Den meksikanske regissøren sier han føler seg som en ulykkesbringer.

– Jeg har bevist at jeg er spillindustriens albatross, sier Del Toro, og henviser til overtroen om at den nevnte fuglen betyr ulykke for sjømenn.

Silent Hills skulle være et samarbeid mellom Hideo Kojima og Guillermo Del Toro, men slik ble det altså ikke.
Konami

– Jeg ble med THQ, og de gikk konkurs. Jeg startet et samarbeid med Kojima, og litt senere forlot Kojima Konami. For å ikke ødelegge flere liv har jeg besluttet å ikke involvere meg i spillproduksjon mer, sier Del Toro.

Guillermo Del Toro og Hideo Kojima samarbeidet for en stund tilbake om det nå kansellerte Silent Hills, som skulle ha Walking Dead-skuespiller Norman Reedus i hovedrollen. Silent Hills ble kanselert etter at Kojima røk uklar med Konami som sto for utviklingen og smakebiten P.T. Etter kanseleringen har P.T. blitt fjernet helt fra PlayStation Store.

Del Toro sier han lærte mye av tiden både i THQ, og med Kojima. I 2010 ble det annonsert at at Del Toro jobbet med en grøssertrilogi ved navn InSANE, men fikk smake sparekniven hos THQ to år senere.

Norman Reedus lånte bort både stemme og utseende til Silent Hills forgjeves.

– Jeg var en lærling. Jeg lærte mye fra både Kojima-san og i tiden med THQ. Det endret måten jeg ser på det narrative. Jeg lærte meg alle triksene jeg ville fra THQ. Senere jobbet jeg ved siden av Kojima, og jeg er glad for å kunne kalle han en venn. Jeg elsker arbeidet hans, og vil fortsette å lære av han som en venn. Men om jeg blir med på en ny spillproduksjon kommer sikkert tredje verdenskrig til å bryte ut, sier Del Toro.

Holder spilldøra på gløtt

Del Toro virker bastant, men utelukker likevel ikke en form for involvering i spillproduksjon. Selv om han ikke vil lage egne spill er han åpen for at andre kan lage spill basert på verkene hans.

– Jeg kan være kreativ med det, velutdannet om det og snakke om det på en måte som hjelper noen til å lage et videospill. Men jeg kan ikke lage et spill selv, avslutter Del Toro.

Se Shacknews' intervju med Guillermo Del Toro under. Spillpraten begynner rundt 2:58.

Siste fra forsiden