Futuristisk bilkampspill kommer til Steam Early Access

Rollcage-utviklernes åndelige oppfølger kan bli en realitet med folkefinansiering.

Caged Element

For mange er sommeren en rolig affære. Utviklerne i Caged Element har derimot hatt det mer hektisk enn noen gang de siste månedene. De jobber nemlig på spreng med å få utgitt en tidlig spillbar versjon av deres første prosjekt – Grip.

Lander du opp ned er det bare å kjøre videre!

Med Grip lover utvikleren et futuristisk bilkampspill hvor man kjører om kapp med andre spillere, og utrustes med ekstremt høy fart og heftige våpen. Bilene skal også kunne tilpasses din spillestil, med både raske, lette biler, og varianter av den litt tregere, tungt utrustede sorten.

Spillet er inspirert av Rollcage-spillene fra 1999 og 2000. Utover fart og spenning sikter de på å plassere galskapen på varierte baner på flere forskjellige planeter, fra isdekte snøverdener til utenomjordiske byer.

Prøver Early Access og folkefinansiering

I tunellene kan du kjøre i taket.

I Juli postet de en video av en prototyp på Steams Greenlight-tjeneste, hvor spillet ble «Greenlit» etter kun fem dager. Tidligere i august startet selskapet pengeinnsamlingen på Kickstarter, uten stort hell. Kronerullingen ble kansellert da over halve perioden var utløpt uten å ha samlet nært halvparten av målet.

Nå håper utvikleren de kan fullføre spillet ved å slippe en spillbar versjon på Steam Early Access. I tillegg har de lansert en folkefinansieringskampanje på sin egen hjemmeside, hvor folk kan betale direkte til utvikleren, uten Kickstarter som mellommann eller et bestemt mål som grense for utbetaling.

Prototypen som kan sees nedenfor ble utviklet av Caged Element-grunnleggere Chris Mallinson og Robert Baker; sistnevnte var også med på utviklingen av Rollcage-spillene til PlayStation 1.

Om du liker F-Zero, Rocket League, WipEout eller Rollcage, kan dette spillet være verdt å holde et ekstra øye med.

Siste fra forsiden