Gabe Newell bekrefter Source 2

Valve-sjefen forteller om en ny spillmotor. Og hva er Ricochet 2?

Valve introduserte sin spillmotor, Source, med Counter-Strike i 2004. Siden den tiden har motoren dannet grunnlaget for alle deres utgivelser, fra Half-Life 2 til Left 4 Dead og Portal 2. Med tiden har motoren fått en rekke oppgraderinger, slik at Valves nylanseringer har vært konkurransedyktige på markedet.

Det er imidlertid lite som varer evig i denne industrien, og ting tyder på at Source-motoren snart er på vei inn i pensjonistenes rekker. I august dukket det opp solide indikasjoner på at Valve jobbet med en nestegenerasjonsmotor, da en ivrig bruker av Source Filmmaker gravde i programmets kildekode og fant referanser til en ny motor. Disse inkluderte følgende linje:

«Return an str with the current engine version. If a key doesn’t doesn’t exist, assume ’Source’, otherwise invalid – assume next-gen ’Source 2’.»

Den mektige Valve-sjefen Gabe Newell fylte nylig 50 år, og medlemmer av forumet 4chan dro over til studioets hovedkvarter med bursdagsgave og videokamera. Der spurte de ham om Source 2, og han bekreftet at selskapet har en ny motor på gang:

– Vi har jobbet med Valves nye spillmotorgreier en stund, vi venter vel egentlig bare på et spill å rulle det ut med.

På spørsmål om dette er en helt ny motor svarte han kort og kontant «ja».

Dette var imidlertid ikke det eneste de fikk ut av ham. Ryktene har gått om at Valve jobbet med et åpent romspill med kodenavnet SOB, og Newell bekreftet at det var noe de jobbet med. Men dessverre virker det ikke som vi vil se noe til det:

– Vi jobber ikke med det lenger. Vi hadde et internt prosjekt som het Stars of Blood, som var et rompiratspill, og det fikk aldri se dagens lys, sa Newell.

Newells kollega, Erik Johnson, dukker også opp. Han bekrefter smilende at selskapet jobber med Ricochet 2, og med det spekulerer man i at han mener det neste spillet i Half-Life-serien. Navnet Ricochet 2 har visstnok blitt brukt som kode for et nytt Half-Life-prosjekt flere ganger tidligere.

At Valve ikke har lagt Half-Life-serien død er uansett ingen bombe. Vi kan nok være trygge på at de jobber med noe, spørsmålet er bare hva, og når det eventuelt kommer. Det får vi ikke svar på denne gangen.

Les også: Kva jobbar Valve med?
Les også: Intervju om Portal 2: –Det beste spillet vi har laget

Siste fra forsiden