Borderlands 3

Gearbox har vist frem mer fra Borderlands 3

Se hvordan det blir å spille skytespillet.

En drøy måned etter at Gearbox begynte avdukingen av Borderlands 3, er den langvarige prosessen tilsynelatende unnagjort. Onsdag inviterte Gearbox til en lengre presentasjon av hvordan det faktisk blir å spille det kommende skytespillet, og mens formelen i hovedsak virker kjent kan fans også se frem til en rekke nyvinninger.

Gearbox lover mye galskap og action.
2K

Du kan se hele presentasjonen i videovinduet over.

Dukk og skyt

Blant nyhetene er en overhaling av spillerfigurens bevegelser. Her blir det både mulig å huke seg ned for å skli på bakken og å hoppe og klatre opp kasser, steiner og andre gjenstander som ellers ville vært for høye å kommer seg opp på i tidligere Borderlands-spill.

Hva kampene angår viste Gearbox frem hvordan spillets våpen har ulike avfyringsmoduser. Én pistol kan for eksempel veksle mellom å skyte vanlige kuler eller små missiler, mens våpen man finner senere i spillet får blant annet is- og ildkuler og andre sprø konstruksjoner.

Som vi vet fra tidligere kan man velge mellom fire forskjellige figurer, som alle skal være helt unike. Innenfor hver figur blir det imidlertid mulig med utallige kombinasjonsmuligheter, takket være omfattende tilpasning av evner og egenskaper.

For venner som vil spille sammen tilbyr Borderlands 3 ulike varianter av opplevelsen. Med «loot instancing» vil gjenstander i verdenen dukke opp separat for hver spiller, slik at man slipper å kjempe om våpen og utstyr. Gearbox lover også automatisk skalering av fiender, slik at venner på ulikt erfaringsnivå kan spille sammen og ha en lik opplevelse.

Borderlands 3 kommer i september.

Alternativt byr spillet på en klassisk modus, som minner mer om samarbeidsmodusen fans kjenner igjen fra tidligere Borderlands-spill.

Med eller uten mikrotransaksjoner?

Mot slutten av presentasjonen kunngjorde Gearbox-sjef Randy Pitchford at spillet ikke vil inneholde mikrotransaksjoner, til stor jubel fra salen. Som flere, inkludert andre Borderlands 3-utviklere, har sagt i ettertid er dette imidlertid feil.

Det skal ikke være mulig å kjøpe noen fordeler i spillet og «loot»-bokser uteblir helt, men kosmetiske gjenstander vil ligge til salgs for ekte penger.

Pitchford har siden tatt til Twitter for å forklare at når han sier «mikrotransaksjoner» så mener han finansieringsmodeller som er populære blant gratisspill – men ikke kjøp av kosmetiske gjenstander.

Les også
Anmeldelse: Borderlands 3

Borderlands 3 kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One den 13. september 2019.

Epic Games har sikret seg en eksklusivitetsavtale med Borderlands 3.
Det har ikke spillets fans vært videre fornøyd med »

Siste fra forsiden