Gearbox og 3D Realms dropper Duke Nukem-søksmålet

Eierskapskrøllet mellom de to partene er oppklart.

Gearbox

Det er noen år siden 3D Realms solgte Duke Nukem-rettighetene til Borderlands-utvikler Gearbox. Resultatet ble kalkunen Duke Nukem Forever i 2011, og det skulle egentlig vært enden på visa.

Duke Nukem Forever.

Problemet rundt rettighetene oppstod da 3D Realms ble kjøpt opp av danske Interceptor, som begynte å reklamere for et kommende spill kalt Duke Nukem: Mass Destruction. Dette fikk Gearbox' advokater til å spisse knivene sine, og uenighetene resulterte i et søksmål. Det hele gikk et steg videre seg da 3D Realms avduket Bombshell, et spill som flere peket ut som Duke Nukem: Mass Destruction i en ny drakt.

Nå har de to partene skværet opp uklarhetene. Det hele skal ha vært en misforståelse, ifølge Interceptor. De trodde at utvikleren kunne by ut lisensen, og hadde ikke fått med seg at det kunne være en konflikt det.

– Vi ønsket aldri å skade verken Gearbox eller Duke, og vi avsluttet derfor utviklingen av spillet etter at Gearbox tok kontakt, fortalte 3D Realms-sjefen i en uttalelse sendt ut av begge partene.

– For å sikre Dukes fremtid har 3D Realms sagt seg enige i at merkevaren bør holde til på ett sted. Og som store fans gleder vi oss til å se hva Gearbox har planlagt.

Kan få mer Duke Nukem

Tidligere i sommer skrev vi om at Gearbox ikke har noen ønsker om å stoppe serien med Duke Nukem Forever.

– Jeg kjøpte ikke denne serien bare så folk kunne oppleve Duke Nukem Forever. Det var, på en måte, avgiften vi måtte betale for å gi Duke Nukem en sjanse til å leve videre, fortalte Gearbox-sjef Randy Pitchford på Develop 2015-konferansen.

Duke Nukem fikk slakt av de fleste.
Vi synes forøvrig ikke at spillet var så dårlig som mange ville ha det til »

Siste fra forsiden