Gears of War-skaper vil lage noe nytt

Velkjente Cliff Bleszinski klør visst etter å leke med nye konsepter igjen.

Cliff Blezsinski har en lang og stolt karriere bak seg. Han har laget spill siden 1992, men hans første ordentlig kjente tittel var nok plattformspillet Jazz Jackrabbit som ble utgitt to år senere. Etter hvert har han også jobbet med ordentlig store prosjekter, der han har vært hjernen bak Gears of War og visse utgivelser i Unreal Tournament-serien. Nå skal han være på utkikk etter nye utfordringer.

Ifølge et intervju han har foretatt med Industrygamers.biz skal den amerikanske spillskaperen blant annet ha ønsket å lage enda et Unreal Tournament.

– Jeg har klødd etter å lage noe nytt en stund. Da vi fullførte Unreal Tournament så ville jeg lage enda et spill. Det handler bare om muligheter og å utarbeide ting. Akkurat nå er alle hender på Gears of War, men vi får se hvordan ting går. Det jeg vet om Epic Games er at om du er i Raleigh, så blir du sugd inn i Gears-malstrømmen. Det var derfor Chair var i stand til å lage Infinity Blade, fordi de er i Utah. Så det er noe vi må være påpasselige med som en ny utvikler: vil vi lage et nytt Gears-spill så må vi finne en måte å skille ut folk som kan lage andre ting på, sier han til nettstedet.

Bleszinski ønsket å lage mer Unreal Tournament.

Fred og kjærlighet

Epic Games har samarbeidet med flere andre studioer i senere tid. De eier blant annet nevnte Chair Entertainment, som lagde det kritikerroste Xbox Live Arcade-spillet Shadow Complex. De jobbet også med People Can Fly for å lage skytespillet Bulletstorm, som imponerte vår anmelder Mikael i vinter. Bleszinski ser ut til å verdsette verdien av samarbeid.

– Om vi lager et nytt konsept eller enda et Gears-spill så har jeg lyst til å lage en støttetjeneste som knytter spillet sammen med mobiler, sånn at spillets fremtid alltid er med deg. Plattformholderne, altså Sony og Microsoft og Nintendo, vil forhåpentigvis forstå det, åpne sinnet og tillate en iPad-applikasjon som snakker med en Xbox eller en PlayStation. Kanskje blir det et minispill jeg kan ta med meg til puben. Slike ting bidrar til det større bildet, og det er retningen industrien trenger å bevege seg i.

Slik funksjonalitet eksisterer allerede mellom enheter som lages av samme selskap. Sony har blant annet leket en del med dynamikken mellom sin håndholdte PSP og stuekonsollen PlayStation 3, Det spillskaperen vil se er nok større åpenhet på tvers av selskaper, slik at man kan utforske en ny dimensjon av håndholdt spillbarhet. Tiden vil vise om det skjer, og om Gears of War-skaperen får æren av å utforske dette med en ny spillserie.

Gears of War 3 utgis den 20. september, eksklusivt til Xbox 360.

Siste fra forsiden