– Gi Origin to år

EAs Peter Moore ber spillerne være tålmodige.

I fjor lanserte EA sin digitale distribusjonsplattform Origin. Gjennom denne tjenesten kan spillere laste ned titler, spille over nett og kommunisere med andre medspillere. Men tjenesten har møtt mye motbør, og nå har EA-sjef Peter Moore en bønn til spillerne.

– Gi oss halvannet til to år.

Trenger mer tid

I en uttalelse til Kotaku sier Moore at EA ønsker å legge til flere sosiale funksjoner og tjenester, slik at kundene føler at Origin har noe for seg – ikke at det bare er noe de blir påtvunget. Derfor ber han om mer tid før man kan sammenligne Origin direkte med konkurrenten Steam.

Star Wars: The Old Republic ga drahjelp til Origin.

Da tjenesten ble lansert i fjor, ble det spesielt mye oppstyr rundt brukeravtalen kundene måtte godta for å ta i bruk Origin. Det ble hevdet at Origin inneholdt såkalt «spyware», at tjenesten rett og slett spionerte på brukeren.

Brukeravtalen ble i etterkant modifisert og alle formuleringer som kunne tolkes dithen at Origin kunne overvåke deg ble fjernet.

Oppstyret rundt Origin har i etterkant roet seg, med Moore vedgår at tjenesten fikk en særdeles uheldig start på grunn av brukeravtalebråket. Samtidig hevder han at også konkurrenten Steams første 12 måneder var ganske ustabile.

Et stykke igjen til konkurrenten

Origin har i dag rett i underkant av ti millioner brukere, hvorav én million av disse er aktive daglig. Til sammenligning har Steam 35 millioner brukere, og gjennomsnittlig fem millioner av disse er innom tjenesten hver dag.

Derfor ber EA-sjefen nå om tålmodighet fra brukerne. Fremover ser Moore for seg at Origin vil kunne matche Steams 1800 titler store spillbibliotek – og at selv Valves spill vil bli å finne hos tjenesten.

Origin har allerede fått drahjelp av titler som MMO-spillet Star Wars: The Old Republic og Battlefield 3 på PC, men vi må regne med å se flere av EAs PC-spill på distribusjonsplattformen fremover.

Les også: Anmeldelsen av Star Wars: The Old Republic

Siste fra forsiden