Gjenopplev barndommen i et spill hvor gulvet bokstavelig talt er lava

Det tredimensjonale plattformspillet Hot Lava har begynt betatesting.

Klei Entertainment har i flere år gjort suksess med todimensjonale spill som Don't Starve og Mark of the Ninja. For sitt neste prosjekt tar utvikleren imidlertid steget ut i tre dimensjoner, med plattformspillet Hot Lava.

Klar, ferdig, gå!
Klei Entertainment

Spillet – som foreløpig ikke har noen lanseringsdato – kombinerer Mirror's Edge-inspirert parkour i førstepersons synsvinkel med barndomslek, i en verden der gulvet bokstavelig talt er lava.

Akkurat som i leken utallige av oss prøvde i våre yngre dager, er målet å ikke tråkke på gulvet. Som hentet rett fra alle foreldres verste mareritt må spillere i stedet klatre og hoppe på bord, stoler og annet møblement, mens de forsøker å finne en trygg vei gjennom de ulike omgivelsene spillet har å by på.

Traileren som du kan se i videovinduet over viser navigering av stua og klasserommet, men ferden går også innom andre langt farligere steder. Ved siden av lava hinter Klei også om ytterligere farer, inkludert giftavfall, bunnløse sjakter og noe utvikleren omtaler som «crushers».

Har begynt betatesting

Hot Lava ble opprinnelig kunngjort i 2016, og utvikleren har de siste to årene vist frem stadig mer av opplevelsen. Klei åpnet nylig for testing av spillet, og de som er interessert kan få sjansen til å prøve det når neste testfase braker løs 8. mai.

Får å kunne delta må spillere registrere seg på Hot Lavas nettsider innen 11. mai. Det påpekes imidlertid at man ikke er garantert å få bli med, og de som har testet spillet før vil ha førsteprioritet. Akkurat hva man får prøve i betaen er foreløpig uvisst.

Siste fra forsiden