Gjenskaper hele Grand Theft Auto V i Minecraft

Det måtte jo skje.

I et års tid har YouTube-brukeren N11cK og vennene hans jobbet med å gjenskape Grand Theft Auto V-byen Los Santos i Minecraft. Alt skal gjenskapes, fra fjell og natur i nord til de mer urbane områdene sør på kartet.

Fullskala

– Grand Theft Auto V i Minecraft er prosjektet vårt for tiden. Vi skal bygge og rekonstruere alt fra fjell til høye skyskrapere og bygninger. Kartet er skalert 1:1 og dekker omtrent 7500x7500 blokker, skriver teamet som en beskrivelse av det pågående prosjektet.

Los Santos i Minecraft.
N11cK

Så langt har det blitt lastet opp 184 videoer som dokumenterer utviklingen helt fra idéstadiet for et år siden og opp til og med i går, torsdag.

Videoene gir inntrykk av at teamet har kommet et godt stykke på vei, men Grand Theft Auto V er ikke akkurat fritt for detaljer, så det gjenstår nok en hel del arbeid. Områdene de anser som ferdige er imidlertid imponerende, og det er lett å kjenne igjen diverse landemerker om man har tilbrakt noen timer i Los Santos fra før.

Har du lyst til å sjekke ut den firkantede fusjonen av de to populære spillene kan du koble deg til serveren «N11cK.net».

Minecraft er fremdeles et av de mest populære spillene på markedet. Spillet, som offisielt fyller fem år i år, bikket 50 millioner solgte kopier allerede etter tre år på markedet.

Grand Theft Auto V er også svært populært og er tidligere gjenskapt i bybyggerspillet Cities: Skylines.

Dette er ikke første gangen det skapes imponerende ting i Minecraft. En spiller gjenskaper hele Pokémon Red, og Kartverket her til lands har brukt egne data til å lage en virtuell utgave av vårt langstrakte land.

Siste fra forsiden