Gjensyn med Mikke Mus-klassikeren Castle of Illusion

Sega børster støvet av en gammel traver.

Sega og Disney Interactive har annonsert at vi får en nyversjon av plattformspillet Castle of Illusion Starring Mickey Mouse. Originalspillet kom til konsollen Sega Mega Drive i 1990, og fikk mange tilhengere. I det spillet må Mikke Mus redde sin kjære Minni, fra ei ond heks ved navn Mizrabel. Redningsaksjonen tar ham gjennom et magisk slott fullt av fargerike farer.

Nyversjonen skal etter planen lanseres til sommeren, og kommer til Xbox 360, PlayStation 3 og Windows-baserte datamaskiner. Det vil lanseres via digital distribusjon.

Flere endringer

Handlingen skal være den samme som før, men spillet har blitt bygd opp fra grunnen av og de sideskrollene miljøene er bygd opp i tre dimensjoner. I tillegg til helt ny grafikk loves vi nye spillelementer og helt nye eventyr, men utviklerne forteller også at de tar vare på de viktigste elementene fra originalspillet.

Navnet har også fått en liten endring. Sega har nemlig byttet ordet «starring» med «featuring», og nyversjonen heter Castle of Illusions Featuring Mickey Mouse.

Mikke Mus på gamle eventyr.

– Det originale Castle of Illusion var svært underholdende, og har et velfortjent rykte som en Sega-klassikere. Castle of Illusion Featuring Mickey Mouse bringer dette storslagne spillet til en ny generasjon, sier Sega-topp Chris Olson.

Nyheten om det nye Mikke-spillet kommer kort etter at Capcom kunngjorde en nyversjon av deres Disney-klassiker, Ducktales. Det spillet kommer til Xbox 360, PlayStation 3 og Wii U i sommer.

Les også: Podkast: På eventyr med Ole, Dole og Doffen
Les også: Anmeldelse: Epic Mickey: Power of Illusion

Siste fra forsiden