Google Chrome får støtte for håndkontrollere

Det jobbes med et sterkt spillfundament til nettleseren.

Nettleserspill har blitt et ekstremt stort marked med årene, særlig etter at Facebook ble et altoppslukende fenomen. Den nyeste versjonen av HTML-standarden for nettkoding, HTML5, presenterer også muligheter for langt mer avanserte spill av dette slaget.

Quake Live er bare starten på avanserte nettleserspill.

Utviklingsgjengen bak Google Chrome gjør også en innsats for å ta spilling i nettleseren til nye høyder. Første kvartal neste år kommer Chrome med direkte støtte for håndkontrollere, et av de første stegene på veien mot en omfattende spillplattform over nettskyen. Det skriver spillbladet EDGE.

Sømløs integrering

Tilskuddet kommer i en ny oppdatering som også lover å gi støtte for kamera og mikrofon uten å laste ned ekstra programvare for det. Med tiden skal de også innføre en videoapplikasjon kalt WebRTC. Den lar brukere videochatte uten å installere ekstra støtte, noe som også skal kunne brukes til OnLive-lignende nettspilling.

Google skal ha bedyret overfor EDGE at de ikke jobber med en OnLive-lignende tjeneste selv, men simpelthen utvikler teknologi som kan bygge fundamentet for et slikt produkt. Med aktiv bruk av nyvinninger som WebGL og stadig mer utbredt bruk av HTML5 kan det altså se ut til at nettleserspilling er i ferd med å bli langt likere tradisjonell PC- og konsollspilling.

Les også: Unreal Engine 3 kan kjøre i Flash 11
Les også: Activision-veteraner lager gratis skytespill

Siste fra forsiden