Grand Theft Auto-studioet saksøker BBC på grunn av film

– Vi må beskytte merkevaren vår.

Take-Two

Ifølge IGN har Rockstar valgt å ta det britiske kringkastingsselskapet BBC til retten på grunn av den planlagte TV-filmen Game Changer. Filmen tar for seg Rockstars fantastiske vekst, og fokuserer også på den langtekkelige kampen mot advokaten Jack Thompson på 2000-tallet.

Litt slik føles det sikkert for BBC.

I en uttalelse bedyrer Rockstar via moderselskapet Take-Two at de ikke har kommet noen vei i sine diskusjoner med BBC om prosjektet, og at dette nå er det neste steget.

– Selv om de er merkevareeierene som det refereres til i filmens tittel og i dens promotering, har ikke Rockstar Games hatt noe med prosjektet å gjøre. Vårt mål er å sikre at våre mekrevarer ikke misbrukes i BBCs jakt på en uoffisiell fremstilling av de antatte hendelsene rundt Rockstar Games.

Take-Two og Rockstar hevder videre at de har prøvd å snakke med BBC gjentatte ganger om sin misnøye uten å ha kommet noen vei. Derfor ble det nødvendig å ta saken videre til rettssystemet.

Harry Potter-stjerne i hovedrolle

Vi har hørt en del om Game Changer en stund. Filmen ble først diskutert i mars, da uten noen konkrete detaljer annet enn en beskrivelse av filmen som «kanskje den beste britiske suksesshistorien innenfor koding siden Bletchley park. I April fikk vi høre at Harry Potter-stjernen Daniel Radcliffe skulle ta på seg rollen som Rockstar-sjef Sam Houser.

Med Grand Theft Auto V friskt i minnet virker det litt snedig å se Rockstar og Take-Two lange ut mot et selskap for å beskytte merkevaren sin. I spillet dukker det opp mange tynt forkledde allusjoner til selskap og merkenavn fra vår samtid, og de fleste settes i et negativt lys.

Grand Theft Auto V ble lansert til Windows 14. april, etter å først ha vært ute på Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360 og PlayStation 3 en stund. Da vi så på den nye PC-utgaven kalte vi det den utvilsomt beste versjonen av spillet.

Allerede har det kommet en rekke modifikasjoner til spillet.
Modder tar over Grand Theft Auto V-mobilen med sin egen telefon »

Siste fra forsiden