Grand Theft Auto V selger fremdeles ekstremt bra

Take Two la nylig frem imponerende resultater.

Take Two

Det er ingen hemmelighet at Grand Theft Auto-serien er en av de største pengekuene i spilluniverset, og særlig den seneste tittelen har solgt unna i et rasende tempo. Nå har Rockstar Games-eieren Take Two lagt frem sine seneste resultater, som avslører et massivt salgstall for Grand Theft Auto V. Det melder GameSpot.

I forbindelse med fremleggelsen av de økonomiske resultatene overfor investorer kunne Take Two-sjefen Strauss Zelnick opplyse at Grand Theft Auto V har blitt sendt ut til forhandlere i hele 75 millioner eksemplarer så langt.

5 millioner på tre måneder

Det dreier seg altså som utsendte eksemplarer, og ikke salgstall som sådan, men tallet indikerer likevel at spillet har fortsatt å selge særdeles bra, over tre år etter lanseringen i september 2013. Sist vi meldte om spillets salgstall var i mai 2015, og da lå tallet på utsendte eksemplarer på 52 millioner.

Grand Theft Auto V
Take Two

Som GameSpot meldte lå tallet på 70 millioner så sent som i november i fjor, som altså betyr at det har blitt sendt ut 5 millioner eksemplarer av spillet bare i løpet av de siste tre månedene.

Takket være spillets fortsatt høye popularitet sikret Take Two seg et godt kvartalsresultat, med netto omsetning på 476 millioner dollar sist kvartal. Selskapet gikk riktignok med et netto underskudd på 29 millioner dollar, men dette var likevel en kraftig forbedring fra samme kvartal i fjor, da underskuddet lå på 42,4 millioner dollar.

I tillegg til Grand Theft Auto V og den tilhørende flerspillerdelen Grand Theft Auto Online var det Sid Meier’s Civilization VI, NBA 2K17, WWE 2K17 og Mafia III som var de største bidragsyterne til det gode resultatet. I kvartalsrapporten ga Take Two for øvrig uttrykk for positive fremtidsutsikter, mye på grunn av Red Dead Redemption 2, som skal lanseres til høsten.

Moddere jobber fremdeles med Grand Theft Auto V: Nå arbeides det med å få hele byen fra forgjengeren inn i spillet »

Siste fra forsiden