GUIDE: Harry Potter: Wizards Unite - tips
Guide
(Skjermbilde: Niantic Labs.)

Harry Potter: Wizards Unite - tips

Åtte nybegynnertips for Harry Potter: Wizards Unite

Slik kommer du i gang med å rydde verdenen for magi på villspor.

Harry Potter: Wizards Unite gir deg mye å gjøre, men som i Pokémon GO er det visse begrensninger slengt inn her og der. Niantic har imidlertid vært flinke med å unngå å pushe mikrotransaksjoner, og holder du et godt øye med hva som foregår kan du enkelt spille hele dagen uten å måtte ta pauser.

5. Ikke gå tom for energi

For hver dings du returnerer bruker du opp formelenergi. Du har begrenset med energi, og går du tom er det meste av moroa over. Heldigvis er det veldig enkelt å skaffe seg mer formelenergi, og du er aldri nødt til å vente i evigheter eller bruke ekte penger for å få spille igjen.

Ved vertshusene kan du sette opp Svartvarslere, som sporer opp flere gjenstander i nærheten. Bilde: Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Alt du må gjøre er å stoppe innom vertshus og drivhus du finner blant de mange dingsene. Vertshus kan se litt forskjellige ut, men alle fungerer på akkurat samme måte. Dra fingeren over buen på skjermen, og så får du utdelt en tilfeldig matbit eller drikke som fyller opp energinivået ditt. Vent fem minutter, og så kan du gjenta prosessen. 

Drivhusene lar deg velge én av tre potteplanter, som kan inneholde energi, ingredienser eller begge deler. Har du vann og frø kan du også dyrke frem nye ingredienser i drivhusene – en potensielt nyttig, men ofte unødvendig aktivitet.

6. Kjøp plass til ingredienser og eliksirer

Grunnen til at dyrking av ingredienser er unødvendig er fordi du allerede finner så mange av disse på bakken. En kort spasertur gjennom parken er nok til å gi deg flere froskehjerner, karameller og døsodørus-bønner enn du kan bære med deg i sekken.

For å bli kvitt noen kan du brygge eliksirer, som for eksempel øker sannsynligheten for å returnere en dings, gjør deg sterkere i kamp eller etterfyller helsen din. Dessverre har du også begrenset med plass for eliksirer, og du kan raskt bli fanget i en ond sirkel der du hverken kan plukke opp nye ingredienser eller bruke opp de du har.

Med en gang du kan bør du derfor kjøpe økt lagringsplass for både ingredienser og eliksirer. Det vil si, ikke bruk ekte penger for å oppnå dette. Du kan selvfølgelig åpne lommeboken om du ønsker, men du tjener nok av spillets valuta gjennom spilling for å kjøpe mer plass med jevne mellomrom. 

Gjør du det kan du unngå mye frustrasjon.

7. Lær deg kampsystemet

I punkt 6 var vi så vidt innom kamper, og dette er en av de mer spennende aspektene ved Harry Potter: Wizards Unite. Både ute i villmarken og på spesielt markerte festninger kan du måle trollmannsevner mot diverse ondsinnede skapninger.

Lærer du deg kampsystemet er det mye enklere å beseire alskens onde skapninger. Bilde: Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

På overflaten er kampsystemet svært enkelt, og du sporer mønstre på skjermen for å vekselvis angripe og forsvare deg. Graver du litt dypere og setter deg skikkelig inn i mekanikkene kan du imidlertid snu jevne kamper til barneskirenn. 

På nivå seks får du velge deg et yrke: enten Professor, Svartspaner eller Magizoolog. Hvert yrke har sitt progresjonstre, hvor man både kan styrke egenskaper i kamp og lære nye evner. 

Det er faktisk en del å ta tak i her, og du gjør lurt i å lese nøye gjennom hva de forskjellige evnene gjør. Plutselig finner du ut at en av evnene dine skader fienden hver runde, men bare dersom du aktiverer den først.

Niantic legger også helt klart opp til at spillere skal samarbeide, så om du kjenner andre som har tenkt til å spille kan det være lurt å fordele klassene mellom dere. Det er verdt å merke at du når som helst kan bytte over til et annet yrke, og du mister aldri fremdrift ved å veksle mellom dem.

8. Spar batteriet

Har du spilt Pokémon GO vet du at den største fienden din er batteriets levetid på telefonen. Med både krav om GPS og en del prosessorkraft sluker Wizards Unite batteriet ditt, men det finnes løsninger for å lette litt på problemet.

Via spillets innstillinger – som du finner ved å trykke på kofferten nederst på skjermen og deretter tannhjulene øverst i venstre hjørne – kan du for eksempel skru på «batterisparer», som skrur skjermen så godt som av når du holder telefonen opp ned.

Videre kan du skru av både musikk og lydeffekter. Musikken låner lydsporet fra Harry Potter-filmene, og det gir opplevelsen noe ekstra å lytte til Hedwig's Theme. Likevel bør du vurdere dette dersom batteriprosenten daler litt for fort.

Vi har så langt ikke latt oss imponere av Wizards Unite.
Ingen grunn til å bytte ut Pokémon GO med det første »

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen