Guitar Hero-spillene mister alt ekstrainnholdet

Det samme skjer med Band Hero og DJ Hero.

Activision

For noen år siden var musikkspill med dyre plastikkinstrumenter det store, nye satsningsområdet til mange spillutgivere. Men etter en stund med mye suksess ble markedet mettet, og salget av nye spill falt kraftig.

Samtidig har både Activision og EA tjent gode penger på salg av nedlastbare låter til musikkspillene sine.

Det er tid for å pakke sammen, kamerat. (bilde: Activision).

Slutt på moroa

Nå er det imidlertid slutt, i alle fall for Guitar Hero. Activision har nemlig kunngjort at de vil trekke alt ekstrainnhold for Guitar Hero-serien, DJ Hero-spillene og Band Hero. De vil også fjerne mobilspillene i Guitar Hero-serien fra markedet.

Hvis det er noen låter du fortsatt har lyst på, har du imidlertid tid til å kjøpe dem. Innholdet trekkes nemlig ikke før 31. mars. Activision understreker at alt innholdet kan brukes også etter at det gjøres utilgjengelig på markedet, og at de ikke planlegger å skru av spillenes servere med det første.

Guitar Hero-serien ble på mange måter erklært død allerede i 2011. Da la nemlig Activision ned musikkspilldivisjonen sin. På det tidspunktet sa de at manglende etterspørsel og dyre lisensieringskostnader gjorde at det ble ulønnsomt å lage slike spill. Nedleggelsen involverte blant annet kanselleringen av et ambisiøst Guitar Hero 7.

Musikkspillene er likevel ikke helt døde – fjorårsutgivelsen Rocksmith 2014, hvor spilleren bruker en ekte gitar i stedet for en plastkontroller, ble av vår anmelder beskrevet som tidenes musikkspill. Elementer fra sjangeren finner også veien til en rekke andre typer spill, og de originale Guitar Hero-utviklerne jobber for eksempel med en blanding av musikkspill og skytespill som heter Chroma.

Siste fra forsiden