Håndbak-spill brakk armer

Atlus har kalt tilbake et håndbak-spill fra det japanske markedet etter at det har brukket armen på tre spillere.

Spillehaller er fortsatt et svært vanlig syn i Japan, og mange av spillene du finner der er ukonvensjonelle og benytter seg av unike kontrollsystemer. Håndbak-spillet Arm Spirit er et slikt spill, og dette kontrolleres ved hjelp av en datastyrt arm.

I Arm Spirit må du kjempe deg gjennom ti nivåer med stadig vanskeligere motstandere. Disse inkluderer en fransk hushjelp (selvfølgelig), en full kampkunst-mester og en chihuahua.

Uheldigvis for tre japanske spillere, kan en økt med Arm Spirit tydeligvis raskt utvikle seg til blodig alvor. De har nemlig endt opp med brukket arm etter en litt for heftig omgang med spillet.

Utgiver Atlus har nå kalt tilbake alle de 150 automatene på markedet. De benekter imidlertid at spillet er farlig hvis det spilles ordentlig, og tror at spillerne som har blitt skadet har blitt for opphisset og holdt armen sin på en unaturlig måte.

– Maskinen er ikke spesielt sterk. Den er ikke like sterk som en muskuløs mann. Selv kvinner burde ha mulighet til å vinne, forteller en talskvinne fra Atlus til nyhetsbyrået AP.

Atlus vil imidlertid undersøke maskinene nøye for feil.

Siste fra forsiden