Har funnet ut hvordan man starter det skjulte Switch-spillet

Løsningen er sannsynligvis en rørende hyllest til avdøde Satoru Iwata.

Golf-spillet er mest sannsynlig en Satoru Iwata-hyllest.
Nintendo, montasje Gamer.no

Tidligere denne uken rapporterte vi om at Nintendo Switch har et skjult spill bakt inn i operativsystemet. Under det lite skulte navnet «flog» fant kodegravere en fullverdig versjon av Nintendo Entertainment System-spillet Golf fra 1984, med støtte for å bruke joy-cons som bevegelseskontrollere.

Golf-spillet.
Switchbrew.org

Dette gav Nintendo-fansen en god anledning til å legge hjernene i bløt og prøve å finne ut om det var en skjult måte å starte spillet på. Nå, bare dager etterpå, har de knekt koden – og det viser seg at det hele antageligvis er en rørende hyllest til tidligere Nintendo-sjef Satoru Iwata som døde 2015.

Switchbrew-brukerne har funnet ut at man må gjøre følgende for å få sveiset igang Golf-spillet:

  • begge joy-cons må være koblet av Switch-en
  • men må gjøre en håndbevegelse med dem, der man holder de to kontrollerene foran seg mens de peker nedover, før man løfter dem opp til en vertikal posisjon og holder dem der en stund
  • kommandoen fungerer kun den 11. juli
En av Iwatas Nintendo Direct-sendinger. (Video: Nintendo)

Grunnen til at man tror at dette er en hyllest til Iwata er ganske tydelig for dem som har sett Nintendo Direct-sendingene han ledet i sin tid. Joy-con-bevegelsen minner veldig om hans ikoniske håndbevegelse på begynnelsen av hver sending, som du kan se 20 sekunder ut i videoen til høyre. I tillegg døde Iwata 11. juli 2015, den eneste dagen man kan starte spillet. At det spilles av en lydeffekt som virker å være hentet fra en av Nintendo Direct-sendingene når man gjør kommandoen, gjør at dette åpenbart er en referanse til Iwata. Iwata var også programmereren på Golf.

Interessant nok er det vanskelig å få verifisert metoden på egen hånd. Det hjelper ikke å stille systemklokken tilbake dersom Switch-konsollen har vært koblet til Internett og fått synkronisert klokken. Nintendo selv har ennå ikke kommet med noen uttalelse rundt det hele heller.

Ledet selskapet til suksess

Satoru Iwata ble sjef for Nintendo i 2002, og tok da over for Hiroshi Yamauchi som hadde ledet selskapet inn i spillverdenen i over 50 år. Iwata har fått mye av æren for å ha staket ut den nye kursen for Nintendo som ledet til gigantsuksessene Nintendo DS og Nintendo Wii på midten av 2000-tallet.

Satoru Iwata ble et av Nintendos mest profilerte ansikt de siste årene.

De siste årene ble Iwata også mer synlig utad. Gjennom å lede flere Nintendo Direct-sendinger – videopresentasjoner av Nintendos kommende spill – ble spillfans verden over kjent med Nintendo-sjefen. Mange vil nok huske ham for hans presentasjonsstil og mange absurde påfunn. Han fikk også en del oppmerksomhet for artikkelserien Iwata Asks, som bestod av mer personlige intervju med spillskapere.

Han ble 55 år gammel.

Lyst til å spille andre gamle Nintendo-spill?
Nintendo gjenopptar produksjonen av Nintendo Classic Mini »

Siste fra forsiden