I år stråler Luigi i rampelyset

Marios nervøse bror kaprer hovedrollen i tre spill.

Om det var én ting som kom frem under torsdagens Nintendo Direct-show, er det at det er Luigis tur til å skinne i år. Marios grønnkledde rørleggerbror blir nemlig å figurere sterkt i hele tre Nintendo-spill i løpet av året.

Først ute er Luigis Mansion 2, oppfølgeren til GameCube-spillet fra 2002, der Luigi må ribbe spøkelseshus for spøkelser med sin trofaste Poltergust 5000-støvsuger. Vi har viss om spillet en god stund allerede – det ble først avduket under E3 2011 – men det er ikke før nå at det har fått en slippdato. Spøkelsesjakten tar til 28. mars her i Europa.

I Luigis drømmer kan alt skje.

Nytt spill

Det vi ikke hadde hørt et knyst om fra før er Mario & Luigi: Dream Team – neste innslag i den småalternative rollespillserien med de to brødrene. Spillet skal ta utgangspunkt i Luigis drømmer, og vi regner også med at vi får se en hurv av turbaserte kamper, herlig flåsete dialog og andre kjennemerker fra serien. Spillet kommer til sommeren.

Sist ute i torsdagens Luigi-bonanza er tilleggspakken til fjorårets Wii U-lanseringstittel New Super Mario Bros. U. Ekstrapakken kalles New Super Luigi U, og plasserer da ikke overraskende Luigi i førersetet. Den nedlastbare pakken endrer på de tilgjengelige brettene, men det er usikkert i hvor stor grad de blir endret.

Mye annet snadder på kalenderen

Fire Emblem: Awakening har nytt god omtale i Amerika og Japan.

Luigi fikk likevel ikke hele konferansen for seg selv. Vi fikk også høre at det taktiske rollespillet Fire Emblem: Awakening kommer til Europa den 19. april, og kosespillet Animal Crossing: New Leaf tar turen over fjorden til 14. juni.

De som enda ikke har spilt seg lei på Pokémon kan glede seg til X- og Y-innslagene dumper ned på høsten, mens sommeren fylles av en portering av Wii-spillet Donkey Kong Country Returns til Nintendo 3DS.

Les også: Donkey Kong Country Returns kjem til 3DS Les også: Anmeldelse: New Super Mario Bros. U

Siste fra forsiden