Har Sonys bærbare fått navn?

Lekkasjer tyder på at Next Generation Portable døpes på E3.

I forkant av den store E3-messa i Los Angeles neste uke, koker internett nærmest over av spekulasjoner og rykter.

Og mens enkelte selskaper holder kortene ekstremt tett til brystet, lekker andre selskaper mer eller mindre bevisst som siler.

Blir navnet Vita?

Sony har visstnok planlagt å avduke navnet på sin neste håndholdte konsoll neste uke, men det kan se ut som hemmeligheten er avslørt allerede nå. Det melder1up.

PS Vita

To separate kilder hevder nå nemlig at navnet blir PS Vita. En Blogspot-blogg, som i etterkant har blitt gjort utilgjengelig, viste angivelig frem pressebilder beregnet for E3-slipp.

I tillegg hevder GamesPundit å ha fått PS Vita-navnet fra egne kilder.

På egne bein bør disse «lekkasjene», som alle andre rykter og spekulasjoner, selvsagt tas med en stor klype salt. Likevel er det ting som tyder på at de er inne på noe. Sonys utviklingsnettverk har nemlig selv et Vita-underdomene, vita.scedev.net. Om man bytter ut vita med andre konsollnavn, for eksempel PS3 eller PSP, blir man sendt til samme sted – mens PS4 ikke leder noe sted.

Da konsollen ble offentliggjort tidligere i år, fikk vi vite at den får to analoge styrespaker, femtommers OLED-skjerm, 3G og GPS. I tillegg vil konsollen også ha Sixaxis-støtte, og ikke uventet droppes de diskbaserte spillene til fordel for minnekort.

Det er bare en liten uke igjen til E3-messa sparkes i gang – og antagelig får vi vite mer om NGP da. Gamer.no er på plass med tre journalister.

Siste fra forsiden