– HD-oppussing interesserer oss ikke

Men Microsoft utelukker ikke HD-versjoner av gamle spill fullstendig.

Sony satser tungt på HD-versjoner av noen av sine mest populære utgitte spillserier. De to første God of War-spillene har allerede blitt utgitt i oppusset form, og andre spill som Ico og Shadow of The Colossus, samt Sly Cooper skal alle gis ut med penere utseende i tiden som kommer.

Skal vi tro spillnettstedet IGN så er ikke dette noe Microsoft føler seg videre tvunget til å etterfølge.

Mange hadde nok likt å se det opprinnelige Halo i ny drakt.

– Det er ikke nødvendigvis en dårlig idé, men jeg ser på det fra kundens perspektiv - leverer vi da en vare de vil ha, til en pris de er bekvemme med, spør Phil Spencer, som er visepresident for Microsoft Game Studios.

Det er nok mange der ute som ønsker seg nyversjoner av populære Xbox-spill som Halo: Combat Evolved, Fable og Star Wars: Knights of The Old Republic, men det er altså ingen prioritet for øyeblikket.

Spencer fortsetter:

– Vi jobber med en drøss av prosjekter for tiden, så nyutgaver av utgitte spill kan bli vanskelig å flette inn i porteføljen vår. Hvis vi kan gjøre det på en måte som virkelig gir kunden verdi så for all del. Men det er ikke akkurat noe jeg går rundt og tenker på.

Nå vet vi at disse selskapene gjerne har en tendens til å snu på femøringen, så dette er på ingen som helst måte absolutt. Det kan i det minste tyde på at det ikke er noen oppussingsprosjekter på vei med det første.

Microsoft har flere store titler på vei i tiden som kommer, blant annet Fable III og Gears of War 3. De er ikke alene, og du kan se hva annet som kommer ut i Spillkalenderen.

Siste fra forsiden