Helt nytt Assassin's Creed

Gjengen bak klassiske World in Conflict tolker snikmordersagaen.

Til tross for at den kun består av tre kjernespill så har Assassin's Creed-serien rukket å bli ekstremt populær, og for et par måneder siden var det offisielt den største spillserien til storutgiveren Ubisoft. Det er ikke rent lite imponerende når det kun er tre år siden det første spillet kom ut.

Brotherhood er seriens foreløpige høydepunkt.

Siden den gang har vi tatt turen til Roma såvel som Firenze, hvor det forholdsvis ferske Assassin's Creed: Brotherhood står som et foreløpig høydepunkt i det som utvilsomt blir en omfattende serie. Ubisoft har nemlig gjort det klart at de akter å gi ut ett stort spill i serien hvert år, og ifølge spillnettstedet Eurogamer er det nå svenske Ubisoft Massive som kommer med sin tolkning.

De har fra før av stått bak det ekstremt vel mottatte World in Conflict, som vår krigsekspert Marius i sin tid hyllet som «kanskje tidenes beste sanntidsstrategispill» og belønnet med toppkarakter. Å lage spill er dermed noe de utvilsomt har peiling på, men det er uvisst hvilke planer de har for actionserien. De har nemlig holdt seg til taktikk- og strategispill så langt.

Med seg på laget har de for øvrig Ubisoft Annecy, som stod for den flotte flerspillerdelen i Brotherhood. Det er altså fullt mulig at de faktisk tar et skritt bort fra actionspillsjangeren, men det gjenstår å se akkurat hva slags spill det er snakk om.

Siste fra forsiden