Call of Duty: Modern Warfare - Special Ops

Her er de første detaljene om Modern Warfares samarbeidsmodus

Activision viser stadig frem mer av spillet.

Etter å ha vist frem flerspillerdelen og litt av kampanjen i Call of Duty: Modern Warfare, trakk Activision denne uken sløret av spillets samarbeidsfokuserte modus: Special Ops.

Samarbeid og valgfrihet

I Special Ops får man danne lag på opptil fire spillere og gå løs på en rekke utfordringer og oppdrag. Modusen deles inn i flere forskjellige opplevelser, hvorav Operations er den største og mest omfattende.

Operations er den største delen av Special Ops-modusen.
Activision

I Operations må spillere takle varierte oppdrag med flere stadier. Til hjelp for man naturligvis en haug med våpen, kjøretøy og annet utstyr, samt et rollesystem som er bygget spesielt for Special Ops-modusen. Med klasser som Assault, Demolition og Medic kan spillere sette sammen et lag som bygger opp om hverandres spillestil og evner.

Activision lover også stor valgfrihet i hvordan spillere takler enhver situasjon. For eksempel kan man snike seg inn eller hente frem det største våpenet man finner og fyre løs på alt som rører seg. Uansett taktikk forteller utgiveren at fienden tilpasser seg alt du gjør, så man må tilsynelatende hele tiden være klar for at planer kan gå skeis.

Ved lansering vil Operations skilte med fire forskjellige oppdrag, forteller Activision, som tyder på at flere vil rulles ut etter hvert.

Missions og Survival

Missions er det neste leddet i Special Ops. Her vil man ikke oppleve like mye frihet som i Operations, men i stedet vil oppdragene teste spilleres evner med blant annet spesielle våpen eller «killstreaks». Man kan gå løs på Missions alene eller med opptil tre andre. De som klarer biffen vil få en poengsum basert på hvor bra de gjorde det, og målet er å hele tiden bli flinkere og raskere.

Helt til slutt er horde-modusen til Special Ops, ganske enkelt kalt Survival Mode. Ut ifra beskrivelsen bør dette være en kjenning for Call of Duty-fans, der grupper med spillere må forskanse seg i et lite område og kjempe mot bølger med stadig større og tøffere motstand.

Mens både Operations og Missions er tilgjengelige på samtlige plattformer fra dag én, kommer Survival Mode kun til PlayStation 4-spillere i første omgang. Activision kunngjorde nylig at PC- og Xbox One-fans først får teste Survival den 1. oktober 2020, altså et snaut år etter spillets lansering.

Call of Duty: Modern Warfare slippes 25. oktober for PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Har Call of Duty mistet særpreget sitt?
Etter å ha spilt flerspillerbetaen mener vår skribent nettopp det »

Siste fra forsiden