Strange Journey til vesten

Her er så underlig

Det ferskeste spillet i den kritikkeroste Shin Megami Tensei-serien kommer på engelsk.

Japanske Atlus har utviklet en hel serie om mørke fantasiverdener, demoniske vesener og moralske konflikter. I Vesten lanseres alle disse spillene under Shin Megami Tensei-navnet, men i seriens hjemland er denne tittelen forbeholdt noen få spill, mens de mange avleggerne (som Persona og Digital Devil Saga) er kjent som MegaTen.

Noe sier meg at vi ikke er på Sørpolen lengre

Tidligere i år kunngjorde Atlus at de jobbet med et nytt «ekte» Shin Megami Tensei, det femte i rekken og det første siden Lucifer's Call. Tittelen på spillet er Shin Megami Tensei: Strange Journey, og det ble sluppet i Japan for en måned siden. Nå melder Atlus-avdelingen i USA at spillet lanseres i Statene til våren.

Strange Journey foregår i ikke så alt for fjern fremtid. En mystisk svart flekk dukker opp i himmelrommet over Sørpolen, og verdensamfunnets nysgjerrighet blir til frykt når den utvider seg til å dekke det meste av Antarktis.

Fenomenet får navnet Schwarzwelt, og for å finne ut hva det egentlig er sendes fire pansrede kjøretøy med topptrente soldater og høyteknologisk utstyr for å undersøke nærmere. På den andre siden av Schwarzwelt finner de en besynderlig verden befolket av mytologiske vesener. Som en av soldatene må du utforske den nye verdenen og finne ut hva den er, samt hvordan du kan stoppe den fra å bre seg over resten av Jorden.

Spillet henter inspirasjon fra de opprinnelige tre Shin Megami Tensei-titlene på SNES. Du ser spillet i førsteperson og vandrer rundt i labyrint mens du kjemper mot demoner og guder. Disse må ikke nødvendigvis bare være fiender, for du kan velge å slå av en prat i stedet for å slåss. Gjennom samtale, trusler og bestikkelser kan du overtale dem til å slå seg sammen med deg, og deretter fusjonere dem for å gi opphav til enda mektigere vesener.

Når Strange Journey kommer til Europa vet vi ikke, og her venter vi uansett på de toforrige MegaTen-spillene.

Siste fra forsiden