Homeworld-aktig romkrig i Warhammer 40,000-drakt

I Battlefleet Gothic må du stanse kaos-styrkenes korstog.

Focus Home Interactive

Det franske tospannet Focus Home Interactive og Tindalos Interactive jobber i disse dager med å fullføre sanntidsstrategispillet Etherium, som ser ut til å by på en god, gammeldags blanding tradisjonell basebygging og krigføring.

Bildene er fra en tidlig versjon av spillet.

Men Etherium er ikke det eneste strategiprosjektet de har på gang, og nå har de annonsert sitt neste prosjekt. Det heter Battlefleet Gothic: Armada, og er et rombasert sanntidsstrategispill basert på et brettspill satt til Warhammer 40.000-universet.

Kaos-styrkene skaper trøbbel

Her raser krigen som aldri før, og en utvilsomt svært kjip fyr ved navn Abaddon the Despoiler forsøker å ta over galaksen gjennom et korstog. Dette korstoget må du selvsagt sette en stopper for.

Unreal 4-motoren byr på god grafikk.

Spillet gir deg kontroll over en flåte med ulike romskip – fra raske fregatter til slagskip som er flere mil lange, ifølge pressemeldingen – som du så kan skreddersy slik du ønsker. Hvert skip kan endres og forbedres, og ulike systemer gir skipene ulike egenskaper og muligheter.

I tillegg til imperiets styrker får vi også stifte bekjentskap med kaos-styrkene, samt eldar og selvsagt også orkene.

Battlefleet Gothic: Armada bygger på Unreal 4-teknologien, og er under utvikling for Windows-baserte PC-er. Vi vet ikke når det skal komme i salg, men utgiver Focus Home Interactive lover mer informasjon snart.

Som vanlig når vi snakker om sanntidsstrategispill satt til verdensrommet er det naturlig å tenke på den klassiske Homeworld-serien, som er på vei tilbake.

Siste fra forsiden