Hugg ned vennene dine i fargerike miljøer

Swordy byr på sofaflerspiller med fysikkbasert kamp.

Frogshark

Etter en lang periode der lokal flerspiller nærmest kun var forbeholdt sportsspill og Nintendo-plattformer, har det skjedd en virkelig oppblomstring i de senere årene. Dette er nok i stor grad takket være uavhengige utviklere og digital distribusjon.

Sverd og skjold

Teaser-film.

Swordy er nok et spill fokusert på lokal flerspiller. Her ser du handlingen ovenfra, og hver spiller får rollen som en soldat utstyrt med et sverd eller annet våpen. Så er målet å ta knekken på motspillerne.

Kampsystemet er bygd på en fysikksimulering, og måten objekter kastes og sverd svinges er basert på spillernes bevegelser og fysikkens lover. Grafikkstilen er enkel, men ganske effektiv og fargerik.

Utviklerne vil ikke ut med hvilke plattformer Swordy skal komme til eller når det skal lanseres. Et hovedpoeng skal være at folk skal kunne spille dette spillet i sofaen, så de håper nok å få det ut på en eller flere konsollplattformer, eventuelt i tillegg til PC-formatene.

Andre spennende spill med fokus på lokal flerspiller inkluderer skytespillet Screencheat, der spillerne er usynlige og må «jukse» ved å se på hverandres del av skjermen, og det merkelige babyslåssespillet Gang Beasts, som nylig ble lansert i «early access» via Double Fine.

Siste fra forsiden