«Hunterace» dominerer i Hearthstone

«Hunterace» stormester i Hearthstone

Casper «Hunterace» Notto fra Oslo er som eneste Hearthstone-spiller blitt stormester.

«Hunterace» som første stormester i Hearthstone, her fra HCT Tokyo
EEversun

I hele år så har det vært ett navn som har gått igjen på alle sine lepper - nemlig «Hunterace». Den unge stormesteren har virkelig fått fart på karrieren, og like godt seilt inn som en av de mest legendariske spillerne av alle tider - og nå også eneste stormester i verden. Bragden ble oppnådd etter endt sesongslutt, der Notto hadde ekstrem høy rangering på den europeiske, nord-amerikanske og asiatiske serveren. Etter opptelling så kunne vi fastsette verdens første stormester, på 202 HCT-poeng.

Poengene og premiene er delt inn slik. Casper «Hunterace» Notto er eneste i verden som har oppnådd over 200 poeng, og dermed stormester i Hearthstone.
Illustrasjon: Blizzard

En stormestertittel, eller «3 Star Master», er oppnådd ved å få over 200 HCT-poeng over tre sesonger, og skal være med å indikere det jevne nivået til en spiller. Det er tre forskjellige grader, der «3 Star Master» er den aller høyeste, og det gir premieringer fra Blizzard. Pengebonuser, invitasjon til HCT-sluttspill og invitasjoner til online-turneringer i regi av Blizzard vil bli gitt, uten at han trenger å kvalifisere seg som resten av verden må.

LES OGSÅ: «Hunterace» ble første nordmann til å vinne en HCT-turnering

Mye jobb bak kulissene

Vi tok en prat med en av Hearthstone sine store profiler, amerikanske David «JustSaiyan» Shan som spiller på Tempo Storm. Shan har holdt stabilt det høyeste nivået i over to år, og hadde frem til HCT Oslo en vinnerrekke på hele 32 Runder i Hearthstone, som er virkelig en bragd i seg selv. Han forteller om hvor mye jobb det ligger bak, og hva som gjør at «Hunterace» lykkes så godt.

Amerikanske «JustSaiyan» er mektig imponert av hva nordmannen har fått til, og alle nordmenn har grunn til å være stolt av hva han har fått til.
Tempostorm

Hans utvikling i år har vært fenomenal. Grunnen til at «Hunterace» gjør det så bra handler mye om det som skjer i bakgrunnen. Sammen med treningsgruppen hans «Duskybois», så gjør de alle slags kalkulasjoner og forbereder de beste strategiene inn mot turneringene. Jeg vil si at det er såpass mye som 80 % forberedelser og 20 % dyktighet under kamp når det kommer til spillet. Mange kan si at Hearthstone ofte har et tilfeldig utfall, men det er jobben du gjør i forveien som baner vei for hvordan runden går.

På spørsmål om hvor han ser for seg hvor e-sport befinner seg om 5 år, tar han ett dypt pust, og reflekterer over den store utviklingen det har vært dette året.

- E-sport har virkelig tatt helt av, spesielt i år. Med Battle Royale-formatet som har fått øynene opp for resten av verden, men også League of Legends som en grunnstamme til alt som har skjedd. Vi kommer til å se en større utvikling de neste årene der e-sport vil ta seg til rette i samfunnet. For kortspill som Hearthstone så har det holdt seg stabilt over mange år, og det blir spennende å se hva det nye kortspillet Artifact kan få til, mange gleder seg til noe nytt og spennende i kortspill-miljøet.

«JustSaiyan» er en av topp åtte blant spillerne under HCT Oslo, med 7-1, kun tap for danske Frederik «Hoej» Nielsen.

LES OGSÅ: Nordmann ble verdens første til å nå milepæl i Hearthstone

Neste stopp: Los Angeles

Året er ikke over for Notto helt riktig enda. I november reiser han og resten av landslaget til Norge i Hearthstone til Los Angeles, og sluttspillet i Global Games som tar plass på årets største event i verden, nemlig BlizzCon.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Tidligere denne måneden tok vi en prat med kaptein på landslaget, Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe som kunne fortelle om hvor stort dette er for gutta. «Hunterace» har hele veien vært nøkkelspilleren på laget, og den absolutt høyest rangerte spillerne av landslaget, men hele gjengen jobber ekstremt godt som ett lag, siden alle har tilhørighet i norske Nordavind.

«Hunterace» og resten av landslaget kan du følge fra 2. - 3. november på BlizzCon.

Siste fra forsiden