Hva bør spillnissen ha med seg?

Spillverket forteller deg hvilke spill som gjør seg best under juletreet.

1: Action
2: Bilspill
3: Rollespill
4: Sport
5: Nedlastbare spill
6: Musikkspill
7: Strategispill

For de virkelighetsskye

Dragon Age: Origins (PC, X360, PS3)

Dette spillet hadde nok solgt bra om det så hadde vært kalt Armsweat: The Dripping Pits of Adventurish Elves, utvikler Bioware nyter nemlig et ekstremt respektabelt rykte i spillbransjen.

Dragon Age: Origins Spillet har blitt hauset opp som den spirituelle oppfølgeren til legendariske Baldurs Gate 2, og er et taktisk rollespill i gammel ånd, med ulike roller for hver karakter og strategi-lignende grensesnitt.

Det som imidlertid er så langt i fra gammeldags man kan komme er spillets produksjonsverdier: I Dragon Age introduseres man for et helt nytt, om enn velkjent, fantasiunivers og en heidundrendes fortelling realisert gjennom proft stemmeskuespill og glimrende manus.

Som vår anmelder sa: ”Dragon Age er en verdig viderebærer av fakkelen for taktiske rollespill slik de var i gamle dager, men også starten på noe nytt og spennende.”

(Dragon Age: Origins ble belønnet med karakteren 10/10 her på verket. Les anmeldelsen her).

Risen (PC, Xbox 360)

For de som liker å forholde seg til bare én barsk helt om gangen er Risen også et glimrende rollespill. Dette spillet har mest til felles med The Elder Scrolls-serien og Gothic-serien, sistnevnte er faktisk forfaren til Risen.

I Risen er man sin egen mester, spillet er mer eller mindre helt åpent fra starten av. Dette innebærer at man risikerer at den første fienden man treffer på er råsterk. Det skal ikke mer til enn en liten feilsving på hovedveien før den ubevæpnede krigeren møter sitt endelikt.

Men de som klarer seg de første timene får prøve seg på et av de mest givende og spennende rollespillene på lang tid. I Risen kjøres det en hard linje på at ingenting er gratis. Historien er et omfattende og interessant bakteppe for spillet, men man blir ikke geleidet gjennom fortellingen med tonnevis av skriptede filmsekvenser. Risen er for deg som liker utforsking av eksotiske stillehavsøyer og et intenst, ferdighetskrevende kampsystem.

”Risen er et spill for rollespillveteraner, og i så måte oppfyller det til de grader”, var konklusjonen i vår anmeldelse av spillet.

Les også
Anmeldelse: Forza Motorsport 3

(PC-versjonen av Risen fikk karakteren 9/10 i vår anmeldelse, Xbox 360-versjonen ble ikke testet. Les anmeldelsen her)

(De ordentlig tøffe rollespillerne vil garantert være interesserte i det PS3-eksklusive og erkejapanske Demon’s Souls, som scoret 10/10 i vår anmeldelse. Dette spillet er derimot ikke lansert på disse breddegrader enda, men kan fritt importeres fra USA – PS3 er nemlig sonefri).

1: Action
2: Bilspill
3: Rollespill
4: Sport
5: Nedlastbare spill
6: Musikkspill
7: Strategispill

Siste fra forsiden