Hva skjedde i 1962?

Skytespillet XCOM kan bli gjenfødt som The Bureau.

Tidligere denne måneden tok spillutgiver 2K ned nettstedet til skytespillet XCOM, samt videoer fra spillet.

Skytespillet, som skulle foregå i 1962, virket inspirert av den populære TV-serien X-Files. Handlingen fulgte et amerikansk etterretningsorgan som hadde som oppgave å beskytte USA mot utenomjordiske farer, samtidig som de forsøkte å holde deres eksistens skjult.

Det ble opprinnelig kunngjort så langt tilbake som i 2010. Da det først ble avduket fikk det en blandet mottakelse; det var bred enighet om at konseptet virket spennende, men tilhengerne av de klassiske X-COM-spillene var skuffet over at serien skulle bli gjenfødt som et taktisk actionspill og ikke noe som hadde mer til felles med de strategifokuserte originalene.

Siden har spillet blitt utsatt flere ganger, og i mellomtiden har vi også fått en genuin XCOM-oppfølger fra den 2K-eide utvikleren Firaxis.

Fra XCOM til The Bureau?

Ting tyder imidlertid ikke på at skytespillet XCOM har blitt kansellert. Tidligere har det nemlig blitt avdekket at 2K har registrert flere nettdomener relatert til noe som kalles The Bureau. Vi har også fått indikasjoner om at spillet har tatt et lite sjangerbyks, og ikke lenger er et førstepersons skytespill, men et tredjepersons actionspill for konsoll.

Beviset!

Nå har det dukket opp en fersk film på nettet, fra noe som kalles Veritas MCMLXII. Om du kjenner dine romertall vet du at MCMLXII betyr 1962, mens det latinske ordet veritas betyr sannhet. Veritas MCMLXII har tidligere blitt koblet til 2K Games. Den ferske filmen viser ganske enkelt en guttunge som sykler rundt i nabolaget sitt, og plutselig ser noe mystisk i himmelen over.

Det er imidlertid ikke selve filmen som er interessant, men en liten detalj cirka 16 sekunder inn. Et kort øyeblikk dukker nemlig teksten «April 26» og «2K» i høyre kant av bildet. Du kan selv se filmen under artikkelen.

Spillets hovedkvarter.

Hva skjer så den 26. april? Vi gjetter det blir en nyannonsering av XCOM-skytespillet, nå med navnet The Bureau.

Oppdatering: 2K har nå bekreftet på nettstedet sitt at vi er på rett spor:

– I løpet av de kommende dagene vil verden få et ferskt innblikk i det etterlengtede, gruppebaserte taktiske skytespillet under utvikling hos 2K Marin. Spillet har gjennomgått stor utvikling siden vi viste det sist, på E3 i 2011. Firaxis' kritikerroste turbaserte strategispill, XCOM: Enemy Unknown, har gitt nytt liv til den klassiske serien, og vi føler at tiden er inne for å levere en ny opplevelse i XCOM-verdenen, skriver de.

Vi har forøvrig sett på skytespillet to ganger. Den første gangen var i 2010, hvor Lasse Lervik virket imponert. Året etter var han imidlertid langt mer skeptisk, og likte ikke endringene spillet hadde gjennomgått.

Les også
Anmeldelse:

Les også: Anmeldelse: XCOM: Enemy Unknown

Litt for velprodusert til å være troverdig.

Siste fra forsiden