Anmeldelse

Hva venter oss i november?

Vi har oversikten over høstens kommende perler.

Høsten, spillenes absolutte høysesong er nå godt i gang. Dagene preges av ekstreme mengder nedbør i form av både regn og snø, men mest av alt hagler det storspill på denne tiden av året.

Oktober-måned var spektakulær, nesten uansett hvilken sjanger du liker. Men november ser ikke ut til å bli noe dårligere.

Goldeneye 007

Plattform: Wii, DS
Lanseringsdato: 5. november

Goldeneye til Nintendo 64 er et spill som den dag i dag regnes som forfaren til lokal flerspiller. Vi snakker om et spill som fortsatt blir dratt frem ved jevne mellomrom i vennekretser verden over, til tross for sin betraktelige alder.

Les også:Goldeneye 007 på vei til Wii

Overraskelsen var stor da det ble klart at Goldeneye 007 var på vei, denne gang Wii. Så gjenstår det bare å se om det blir et gledelig gjensyn.

Football Manager 2011

Plattform: PC, PSP
Lanseringsdato: 5. november

Noen gjesper av denne tittelen, mens andre besvimer av forventning. Å leke trener for sin favorittklubb har vært populært lenge, og vil antakelig fortsette å være det.

Les også:Nytt Football Manager i oktober

Selv om spillene har forandret seg mye med årene er Football Manager-spillene ikke spill man spiller gjennom på én dag.

Les også
Anmeldelse:

Serien som nesten har patent på avhengighetskapende gameplay vil helt sikker nok en gang føre til at mang en fotballfrelst blir hjemmeværende ukene frem mot jul. I mellomtiden er det bare å lade opp med nilesing av gigantiske exel-dokumenter og Premiere League-titting.

God of War: Ghost of Sparta

Plattform: PSP
Lanseringsdato: 5. november

Verdens sinteste og tøffeste mannemann, krigsguden Kratos, gjorde inntrykk på oss med sitt tredje epos, som ble lansert til PS3 tidligere i år.

Les også:Anmeldelse: God of War III

I denne bærbare forløperen får vi vite mer om Kratos sine røtter, i tillegg til at vi endelig får svaret på hva som faktisk skjedde med det sagnomsuste, fortapte riket Atlantis.

Det er bare å synes synd på alle mytologiske vesen som noen gang har eksistert når den hensynsløse gudeslakteren nok en gang svinger piskeknivene sine.

Call of Duty: Black Ops

Plattform: Xbox 360, PS3, Wii, Windows PC
Lanseringsdato: 9. november

Fjorårets Modern Warfare 2 er det raskest selgende spillet noensinne. Er det ett spill som må hoppe etter Wirkola i år, så er det Call of Duty: Black Ops.

Les også:Zombiene angriper i Call of Duty: Black Ops

Det er Treyarch som står for utviklingen av dette skytespillet, som fokuserer på å fortelle en actionorientert versjon av den kalde krigen. Det er tydelig at utviklerne har ambisjoner med denne tittelen, spesielt flerspillermodusen, men også enspilleren ser ut til å få massive nyvinninger.

Spillet er mer eller mindre garantert å selge i bøtter og spann. Men kan spillet leve opp til de vanvittige forventningene?

Kinect

Plattform: Xbox 360
Lanseringsdato: 10. november

Microsoft vil også være med på festen Wii startet. Bill Gates og gjengens bidrag er Kinect, som ved hjelp av et bevegelsessensitivt kamera og sofistikerte mikrofoner visstnok vil gjøre kontrollere overflødige.

Les også:Feature: Kinect vil ta over stua di

Kinect vil etter sigende kunne registrere hver minste bevegelse du foretar deg, noe som selvsagt gir enormt potensiale for å få folk opp av sofaen.

Microsoft markedsfører tillegget som en helt ny konsoll, og den vil ha betraktelig spillstøtte allerede fra dag én. To av de mest lovende titlene er:

Your Shape: Fitness Evolved

Plattform: Xbox 360 (Kinect)
Lanseringsdato: 10. november

Treningsspill som Wii Fit har slått an mer enn til og med Nintendo i sine villeste fantasier kunne drømme om. Your Shape: Fitness Evolved tar i bruk Kinects registrering av bevegelser for å levere det de håper på kan bli det ultimate treningsspillet.

Les også:Ble sexavhengig av Wii Fit

Tenk å få et spill som gir deg presis tilbakemelding på Yoga- eller karate-teknikken din ...

Dance Central

Plattform: Xbox 360 (Kinect)
Lanseringsdato: 10. november

Musikkspillpionérene Harmonix utvikler dette dansespillet, som etter alt å dømme vil kunne få dansefoten til selv den stiveste gamer i gang. Også dette spillet tar etter sigende i bruk Kinect-teknologien på en svært effektiv måte, for første gang vil man få et dansespill som ikke bare registrerer hva du gjør med hendene og føttene, men hele kroppen.

Les også:Sniktitt: Dance Central

Hvis du er nysgjerrig på hvilke andre spill som vil være klare til lanseringen av Kinect kan du ta en titt på vår tidligere artikkel.

Assassin's Creed: Brotherhood

Plattform: Xbox 360, PS3, Windows PC
Lanseringsdato: 18. november

I dette snikmordereventyret gjenopplever vi ikke minnene til noen ny person, men den sympatiske Ezio Auditore, som vi ble kjent med i Assassin's Creed II.

Les også:Puss opp middelalder-Roma

Denne gangen leder tempelridder-jakten den nå godt voksne Ezio til Roma – kronjuvelen i middelalder-Italia og kanskje hele Europa på denne tiden.

Spillet ser ut til å fortsette i samme spor som forgjengeren på alle vesentlige vis, det revolusjonerende er at spillet faktisk vil ha en online flerspillermodus.

Omtalen av denne har til nå har vært positiv, men det gjenstår å hvordan det svært kontringspregede og kontekstsensitive kampsystemet fungerer når spillernes skjulte knivblad skal kutte strupen på andre spillere, og ikke bare datastyrte motstandere.

Need for Speed: Hot Pursuit

Plattform: Windows PC, Xbox 360, PS3, Wii
Lanseringsdato: 18. november

Den tradisjonsrike Need for Speed-navnet har etterhvert blitt en paraply for en rekke ulike typer bilspill.

Les også:Sniktitt: Need for Speed: Hot Pursuit

Nå ser Burnout-utvikler Criterion bakover i tid, og gir oss et nytt politi-og-røver-spill på godt og gammeldags vis. Det er dog ingenting gammeldags med den utrolig vakre grafikken.

I Need for Speed: Hot Pursuit er det to ting som gjelder: Enten må du fange alle fartspøblene, eller, hvis du er skurk selv, holde deeg på veien så lenge som mulig, koste hva det koste vil.

Epic Mickey

Plattform: Wii
Lanseringsdato: 25. november

At Warren Spector, den kreative kraften bak kultklassikere som Deus Ex og System Shock, skulle utvikle et Mikke Mus-spill tok alle på senga. Det var først når han forklarte litt mer om spillmekanikkene at man forstod, for dette ser ut til å bli alt annet enn et typisk tegneseriespill.

Les også:Sniktitt: Epic Mickey

Mikke er i dette spillet fanget i en slags pensjonistverden for gamle og glemte tegneseriehelter. Alt er selvsagt ikke som det skal være i denne verdenen, og det er opp til Mikke å redde dagen.

I Epic Mickey, som i bunn og grunn er et plattformspill, bruker Mikke malekost for å få ting til å dukke opp og malingsfjerner for å få ting til å forsvinne. Det høres kanskje enkelt ut, men hva du i Mikkes skikkelse velger å gjøre vil påvirke verdenen du spiller i på en merkbar måte, har Spector lovet.

Og er det noen man bør kunne ta på ordet er det Warren Spector.

Red Dead Redemption: Undead Nightmare

Plattform: Xbox 360, PS3
Lanseringsdato: 26. november

Det fantastiske Red Dead Redemption har fått en rekke nedlastbart innhold til nå. Den nyeste pakken, Undead Nightmare er allerede mulig å laste ned, og er det suverent mest omfattende tillegget til nå.

Les også:Omfattende zombie-mareritt

De som ikke liker å kjøpe ting digitalt kan også puste lettet ut, denne måneden kommer disk-versjonen av Undead Nightmare i butikkene. Her får man alt det nedlastbare ekstrainnholdet som har blitt sluppet til Red Dead Redemption, i tillegg til zombie-marerittet, på én og samme disk.

I Undead Nightmare har alle menneskene blitt til zombier, og en pandemi i full skala er i gang. Med nye flerspillermodier, våpen og oppdrag kan det se ut som dette vil være en god unnskyldning for å tjore opp hesten og ta seg turen til Rockstars ville vesten nok en gang.

Andre titler som kanskje er verdt å se opp for i november er:
Harry Potter and the Deathly Hallows, Prince of Persia-trilogy, Sly Cooper Collection, Divinity 2: The Dragon Knight Saga, Kinect Adventures, Kinectimals, Sonic Colours.

Les også:Lager tidenes drøyeste samblerobjekt
Les også:Sony får eksklusivt Assasin's Creed-innhold
Les også:Lær å bruke Kinect nå


Siste fra forsiden