Anmeldelse

Hva venter oss i september?

Denne måneden byr på så mange godbiter at vi må endre kalenderen for å få tid til alle.

Spillhøsten er i gang for fullt, og den gamle klisjeen om at vi ikke vet hvordan vi skal få tid til alt må nesten dras fram i lyset igjen. Når augusts største navn kanskje ikke ble helt den festen vi håpet på, satser vi på at de ørten store titlene i september gjør det.

Metroid: Other M

Plattform: Wii
Utgis: 3. september

Førstemann ut denne måneden er ikke noen mann i det hele tatt, men spenstige Samus Aran.

Til utviklingen av Metroid: Other M har Ninja Gaiden-skaperne Team Ninjas gått sammen med Nintendos egne folk, og det er grunn til å tro at de nye impulsene vil sette preg på spillet.

Historien starter der det legendariske Super Metroid (SNES) avsluttet, og vil utspille seg på en utrangert romstasjon.Spillet vil også la deg veksle mellom tredje- og førstepersonssynsvinkel, som en slags blanding mellom de klassiske Metroid-spillene og de nyere, tredimensjonelle utgavene.

Les også: – Dette spillet er for 2D-fans

R.U.S.E

Plattform: Windows, Xbox 360, Playstation 3
Utgis: 9. september

Dette sanntidsstrategispillet, med et navn som spiller lureri og knep, utspiller seg under andre verdenskrig. Her skal man bløffe seg til seier ved å skjule styrkene, sende ut "lokkemat", eller bruke noen av de åtte andre manøvrene for å villede fienden.

R.U.S.E har vært under betatesting en god stund, og ble utsatt som følge av tilbakemeldingene. Nå håper vi på at utviklerne hos Eugen Systems har fått til den siste nødvendige finpussen.

Les også: Nå kan du teste R.U.S.E

Halo: Reach

Plattform: Xbox 360
Utgis: 14. september

Tross at Halo-serien ifølge mange har gått litt på tomgang etter det første spillet kom, har den også blitt et fenomen som holder spillere verden over klistret til Xbox Live i store antall. Halo: Reach er Bungies siste Halo-spill, før andre Microsoft-utviklere skal ta over stafettpinnen.

Dette kapittelet utspiller seg like før handlingen fra Halo: Combat Evolved, og krigen mellom menneskene og The Covenant utgjør bakteppet. Hovedpersonen er en såkalt Spartan-supersoldat, men ikke vår gamle venn Master Chief.

Les også: Ville du betalt 8000 kroner for Halo: Reach?

Playstation Move

Plattform: Playstation 3
Utgis: 15. september

Både Microsoft og Sony er i ferd med å kaste seg ut i markedet for bevegelsesstyring, men Sony er første til mølla.

Blant Move-spillene som skal være klare til lansering finner vi Kung Fu Rider, Sports Champions, Start The Party, Tumble, Echochrome 2, Brunswick Pro Bowling, Time Crisis: Razing Storm, Lord of the Rings: Aragorn's Quest og R.U.S.E.

Også en del eldre titler får Move-oppdateringer, deriblant Resident Evil 5 Gold Edition, Toy Story 3, Tiger Woods PGA Tour 2010 og Eyepet.

Les også: Move får dato og pris

Dead Rising 2

Plattform: Windows, Xbox 360, Playstation 3
Utgis: 24. september

Har du litt overskuddsaggresjon å få ut? Tusenvis av zombier stiller seg til disposisjon for deg i Dead Rising 2. En stor del av fokuset i denne oppfølgeren legges på muligheten til å kombinere ting man finner til å bli drapsmaskiner av ulike slag. Hva sier du til en padleåre med en motorsag i hver ende?

Handlingen legges fem år etter forløperen, til en fiktiv, Las Vegas-inspirert by. Den tidligere profesjonelle motocross-kjøreren Chuck Greene må holde seg i live i den zombiebefengte byen samtidig som han prøver å få fatt i nok medisiner til å holde datteren i live.

Sjekk også ut den Xbox 360-eksklusive prologen Dead Rising: Case Zero som kommer ved månedsskiftet.

Les også: Anmeldelse: Dead Rising

Civilization V

Plattform: Windows
Utgis: 24. september

En av månedens mest tradisjonsrike serieutgivelser er utvilsomt neste kapittel i Civilization-sagaen. Den avhengighetsskapende blandingen av byplanlegging, handel, diplomati, krigføring og alt det andre skal videreføres uten for store endringer i denne nye utgaven.

Vi loves dog bedre grafikk, forbedret diplomati og flere muligheter for krigføring. Det er godt mulig vi tar "bare en tur til" hver eneste dag over en lengre tidsperiode etter denne lanseringen.

Les også: En spilldiktators bekjennelser

FIFA 11 og Pro Evolution Soccer 2011

Plattform: Windows, X360, PS3, PS2, PSP, Wii, DS (bare FIFA), mobil (bare FIFA)
Utgis: 30. september

I motsetning til tidligere år kommer de to fotballduellantene til butikkene samme dag i år. Fjorårets FIFA-utgave vant duellen soleklart, men mellom disse to sterke konkurrentene er det aldri godt å vite hva som vil skje videre.

FIFA fokuserer blant annet på en egen "Be a goalkeeper"-modus, samt spillere med mer personlige evner. I tillegg skal det bli noe vanskeligere å bygge opp spillet med "ping pong-pasninger", noe mange etter hvert fant ut fungerte svært godt i FIFA 10.

Pro Evolution Soccer kommer på sin side til å få en helt ny Master League-modus med flerspillermuligheter. I tillegg skal det grunnleggende banespillet bli mer responsivt på bakgrunn av nye animasjoner, mens pasningsintelligensen vil få seg en overhaling for å overlate mer av ansvaret på spilleren selv.

Les også: – FIFA har satt en standard vi må slå

Se også opp for:

Tom Clancy's HAWX 2 (2. september: Windows, Xbox 360, Playstation 3, Wii)
Plants vs. Zombies (8. september: Xbox 360 (XBLA))
NHL 11 (16. september: Xbox 360, Playstation 3)
Two Worlds 2 (17. september: Windows, Mac OS, Playstation 3, Xbox 360)
Deathspank: Thongs of Virtue (21. september: Playstation 3, 22. september: Xbox 360)
Quantum Theory (24. september: Playstation 3, Xbox 360)
Guitar Hero: Warriors of Rock (24. september: Xbox 360, Playstation 3, Wii)
Final Fantasy XIV (30. september: Windows)

Siste fra forsiden