Feature

Hvem hører hjemme i Marioland?

Her vil Gamer-redaksjonen bygge og bo.

Forrige helg sparket vi igang en ny artikkelserie her hos oss. Kort oppsummert – dere spør og vi svarer.

Hver helg fremover vil så mange som mulig fra redaksjonen svare på et spørsmål fra dere lesere. Vi har allerede samlet en fin liste med spørsmål, men ikke nøl med å stille flere i forumet under.

Forrige uke fant vi frem våre indre spillfigurer. Blant annet har vi en Dr. Isaac Kleiner, en G-man og en selvtitulert helt i våre rekker. Men hvor ville disse figurene holdt hus, hvis de fikk velge selv? Ukas spørsmål kommer fra forumbruker rodrigues:

Hvis dere kunne ha valgt et hvilket som helst spillunivers, hvilket ville dere da ha bodd i?


Tor Egil Andersen

Tor Egil Andersen

«Remember, a Jedi's strength flows from the force.» Selv om filmene har mistet noe av glansen har spill som Knights of the Old Republic vist hvor fantastisk Star Wars-universet virkelig kan være. En kul historie, et uendelig verdensrom og jedier og sither rundt hver vannkjøler. Jo dette må være stedet!

Kristoffer Thomas Lindtveit

Å velge bare ett univers er utrolig vanskelig, med tanke på hvor mange man har å velge i. Jeg tror likevel at jeg lander på Mass Effect, som har fascinert og imponert som få andre. På en veldig nær andreplass kommer Azeroth (Warcraft), som har fenget og sjarmert siden midt på nittitallet.

Joachim Froholt

Joachim Froholt

Det finnes mange spennende rollespillverdener jeg kunne tenke meg å oppleve, men å bo i dem virker kjipt. De er jo fulle av monstre og onde trollmenn! Så jeg sier verdenen fra det originale The Settlers. Det er noe eget og sjarmerende ved de koselige middelaldermiljøene, med sine snødekte fjell, flotte skoger og store innsjøer. Jeg kunne vært bærer på en lite brukt vei, kanskje ved et vann. Fint sommervær, fuglesang og hammerslag i det fjerne, og koselig sus i trærne rundt. Ah.

Mikael Harstad Groven
Les også
Anmeldelse: Super Mario Galaxy 2

Mikael Harstad Groven

Det må jo blir Super Mario-universet. Der som i virkeligheten spiser jeg mystisk sopp som gjør at jeg både føler meg større og at jeg har et ekstraliv eller to. Dessuten er jeg en stor fan av italienske rørleggertradisjoner og fyldige barter. Sist men ikke minst, prinsesse Peach er jo smellheit! Glem supermodeller og realitystjerner – det er i Marioland jeg vil bo.

Øystein Furevik

Dette er lett! Eg har aldri i mitt liv vandra rundt i ei meir sjarmerande verd som treff blink på alle punkt i så stor grad som Final Fantasy IX gjer. Frå Dali til Lundblum og til Burmecia er det berre den eine nydelege staden etter den andre. Her vil eg byggje min heim.

Mats Lindh

Mats Lindh

Joachim vil at jeg skal svare «Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball»-universet, men selv jeg tror at det kan bli ensformig i lengden. Derfor velger jeg heller å flytte inn i Forza-universet, der hver dag blir brukt på varm, sort asfalt i et stort utvalg av verdens vakreste biler. På kveldstid slapper vi av rundt pitlane eller hygger oss på en av de sagnomsuste kveldsfestene hos sponsorene, der alle de søte pikene og herrene selvsagt er invitert. Neste morgen er det ut i garasjen, fram med hestekreftene og vind rundt øra igjen.

Iallfall fram til noen lager Forza Motorsports Gran Xtreme Beach Volleyball Dead or Alive Turismo.

Marius Jentoftsen

Marius Jentoftsen

Hvem ville vel ikke bo i en verden der du kan fly på drager, ri på bjørner og lemleste orker uten straffeforfølgelse? Eller hva med muligheten for å drikke børst for en billig penge mens du sveiseblind sjekker opp gnome-damer på det lokale vertshuset i Goldshire? Jeg skulle bygge meg et lite hus i Loch Modan, og sammen med de lokale arbeidsdvergene skulle jeg drikke te og nyte utsikten fra demningen i morgensolen hver dag. Om kvelden skulle vi henge utenfor auksjonshuset i Ironforge og snakke om løst og fast, mens vi viste frem utstyret og gjorde morsomme emotes.

Kjersti Stuestøl

Kjersti Stuestøl

Med innlagt vannverk er det ikke bare bare å tømme tanken bak første og beste busk. Derfor setter jeg stor pris på spillunivers med velutviklet sanitærsystem. I Heavy Rain-universet er det så grått og vått hele tiden (og kaffen varmes i microen, grøss!), så det må bli Sims-universet som blir mitt utvalgte bosted. Der kan jeg bygge nabolagets største kåk, for pengene vokser jo på trær. Dessuten kan jeg juksekoden for å skaffe flere penger, sånn i tilfelle hushjelpen lopper pengetreet mens jeg er på jobb.

Audun Rodem

Audun Rodem

Om jeg skulle mislykkes i min jakt etter evig liv, håper jeg at jeg i etterlivet havner i spilluniverset fra Grim Fandango. Der kan jeg begynne å røyke uten å bekymre meg for helsa (jeg er jo død), høre på herlig bop-jazz, spille bort alt jeg eier i et lugubert casino og rett og slett bare nyte dødstilværelsen.

Send inn spørsmål

Hva lurer du på? Legg inn ditt spørsmål i kommentarfeltet under!

Og ikke minst – nå vet dere hvor vi vil bo, men hva med dere? Får vi selskap av noen av dere i spilluniversene våre, tro? Del ditt univers med oss i kommentarfeltet!

Siste fra forsiden