Hvem stikker av med THQ-skattene?

I dag avgjøres skjebnen til flere kommende storspill.

I desember erklærte spillutgiveren THQ seg konkurs, men på det tidspunktet ville de fortsette driften som normalt mens de jaktet på investeringer eller en ny kjøper. Det virker imidlertid ikke som ting gikk helt som de hadde håpet, for noen uker senere ble det klart at selskapet må auksjonere bort eiendeler for å dekke gjelden sin.

Auksjonen ferdigstilles i ettermiddag, og det har allerede dukket opp rykter om hvem som er i ferd med å sikre seg ulike studioer og spill.

Det mest omtalte ryktet omhandler den japanske spillutgiveren Sega, som visstnok skal lede budrunden for Relic Entertainment. Relic er studioet bak Company of Heroes og Warhammer 40K: Dawn of War, og er neppe noen dårlig match for utgiveren som allerede eier Football Manager-skaperne Sports Interactive og Total War-studioet Creative Assembly. Sistnevnte jobber forøvrig med et Warhammer-spill.

Blir Sega utgiverne av Company of Heroes 2?

Sega-ryktene stammer fra forumet Neogaf, men nettstedet Eurogamer melder også om andre kilder.

Volition til Deep Silver?

Eurogamer har også funnet indikasjoner på at Saints Row-skaperne Volition kan få et hjem som kanskje er mer uventet. Koch Media, eierne av den tyske spillutgiveren Deep Silver, ryktes nemlig å lede budrunden. Dette er interessant av flere grunner. Deep Silver er en mellomstor utgiver som blant annet har hatt stor suksess med Dead Island, men de er også villige til å satse på nisjespill. I år vil de for eksempel gi ut romskipspillet X: Rebirth, og alle som kjenner Volitions fortid skjønner nok hvorfor det kan være relevant.

Volition kan få en uventet eier.

Volition har flere ganger sagt at de har veldig, veldig lyst til å lage et nytt Freespace-spill.

Nok en gang stammer ryktene fra Neogaf, og en person som visstnok har kjennskap til situasjonen. Men hvorvidt de stemmer er et åpent spørsmål.

Dagens siste THQ-rykte omhandler Obsidians rollespill, South Park and the Stick of Truth. På tross av uenighet om hvorvidt THQ faktisk har rett til å auksjonere bort rettighetene til dette lisensspillet eller ikke, later det til at franske Ubisoft leder budrunden. Denne gangen stammer ryktene fra investorbloggeren DDInvesting, som har fulgt nøye med på situasjonen.

Det er uklart om THQ auksjonerer bort alle spillene og utviklerne sine, eller om de ønsker å forsøke å fortsette som et uavhengig selskap også i etterkant. Vi har ikke hørt noe om titler som Metro: Last Light, eller Darksiders-utvikerne Vigil.

Les også: 240 får sparken hos THQ
Les også: THQ utsetter alle sine stortitler

Siste fra forsiden