EA offentliggjør Darkspore

Hvorfor bytte sverd når man kan bytte arm?

Spore-serien utvides med et isometrisk actionrollespill.

Det originale Spore var et spill hvor du skulle lede en organisme fra urhavet til romalderen, og det store trekkplasteret var muligheten til å designe alt fra skapningen selv til bygningene den skulle bo i på sivilisasjonsstadiet.

Ligner lite på det første Spore.

Noe direkte oppfølger til Spore har ikke dukket opp, men det har blitt et par avleggere. I forrige uke ble det avslørt at nok en avlegger var på vei, og nå har denne blitt offisielt avduket. Som antatt er tittelen Darkspore, og det dreier seg om et isometrisk actionrollespill i langt mørkere omgivelser enn i de tidligere Spore-spillene.

Darkspore starter når en mektig rase med kontroll over liv og utvikling skaper en ny livsform de ikke kan kontrollere. Den nye livsformen sprer seg raskt gjennom galaksen og underlegger seg alt og alle den kommer over. Du spiller en skapning som har greid å unngå livsformen, og nå slår du tilbake for å berge galaksen.

For å bekjempe mutantene som står i veien for deg må du samle din egen gjeng med sære skapninger. Disse fungerer som spillfigurene dine, og som i Diablo og andre actionrollespill kan de oppgraderes med ekstra utstyr og våpen. Siden dette tross alt er et Spore-spill har du også muligheten til å erstatte kroppsdelene deres med mer effektive ting, samt skru sammen din egen kriger med spillets redigeringsverktøy.

En flerspillerdel er også inkludert, og du kan enten spille gjennom kampanjen sammen med tre kamerater eller kjempe mot hverandre i to grupper på opptil fire krigere hver.

Darkspore slippes tidlig i 2011, og allerede nå kommer det løfter om nedlastbart innhold. Det er ikke gitt noen konkrete detaljer om dette, men det dreier seg visstnok om nye planeter, skapninger og spillfunkjsoner.

Siste fra forsiden