Intervju

HW-LAN-arrangør svarer leserne

Det er kun få dager igjen til HW-LAN 2006 braker løs på Fornebu. Her er svar på alt dere har lurt på om høstens store datatreff.

Side 1
Side 2

HW-LAN 2006 er høstens store datatreff i regi av Hardware-nettverket, og går av stabelen neste onsdag klokken 12. I fem dager skal over 2500 deltakere hygge seg i Hangar 4 på Fornebu. Det er ildsjeler i Hardware-nettverket, Battlefield.no og forumbrukere fra begge miljøer som står bak, og det legges vekt på at dette er et brukerstyrt LAN.

Innegolfanlegget byttes ut med langbord og datamaskiner neste uke.

Vi kan vente oss konkurranser i Counter-Strike 1.6, Counter-Strike: Source, Quake IV og Battlefield 2. I tillegg vil det holdes løpende konkurranser i skripting, problemsøking, 3D-programmering, NM i overklokking og mye mer. Vi loves rekordstore premier i norsk sammenheng, noe som har ført til interesse fra kjente lag fra inn- og utland.

For halvannen måned siden hadde vi en lang prat med arrangøren av HW-LAN 2006. I ettertid har vi invitert leserne til å stille sine egne spørsmål om HW-LAN. Nå har vi samlet alle svarene og starter like greit med det beste spørsmålet – stilt av Svenn Andre Smestad fra Stjørdal, som dermed sikrer seg to gratisbilletter (gratulerer!):

Hva er det som gjør at HW-LAN skiller seg ut fra mengden av andre norske store LAN/datatreff?

– Det er Hardware-nettverket som står bak. Med andre ord har vi større mulighet (plikt) til å tilpasse oss lesernes ønsker. Hardware-nettverket og NRK har antageligvis en større kontaktflate enn noe annet LAN-party i Norge. Vi når flere brukere og leverandører, og det kommer et bredere spekter deltakere og besøkende på HW-LAN enn på noen andre LAN i Norge.

– For eksempel kommer HW-LAN til å gjennomføre en egen bedriftsturnering, noe som ikke tidligere er gjort på et LAN. Ved siden av å gjennomføre konkurranser og seminarer som mange andre også gjør, har vi med aktiviteter og løsninger som aldri tidligere er gjort i Norge på LAN. Vi gjør flere sosiale arrangement enn det som er vanlig. Og forresten: Ta med badetøy!

"Vi håper flest mulig føler de har vært på et LAN som var litt annerledes enn andre LAN når de reiser hjem."

– I tillegg tar vi et større ansvar når det gjelder mat og drikke. IT Fornebu og nærheten til Oslo gir også deltakerne flere muligheter. Brukerne har kommet med innspill/forslag som vi har benyttet, og slike tilbakemeldinger vil vi dra nytte av helt frem til åpningsdagen. HW-LAN 2006 vil være annerledes fordi vi arrangerer i en hangar, og fordi vi har arrangementer som du vanligvis ikke finner på et LAN.

Hva syns dere er det viktigeste å oppnå med HW-LAN?

– Målet vårt er at flest mulig i ettertid mener HW-LAN 2006 var et så godt og gjennomført arrangement, at de gjerne kommer tilbake. Det er også viktig for oss å nå ut til et bredere publikum, samtidig som vi ivaretar de mer spesialiserte områdene gjennom vårt innhold.

Vi håper flest mulig ønsker å komme på HW-LAN 2006, og at de føler de har vært på et LAN som var litt annerledes enn andre LAN når de reiser hjem.

Hva slags forventinger har crewet? Hva slags stands håper dere kommer?

– Hele staben gleder seg til å komme i gang. Måneder med planlegging skal nå effektueres i rigging til LAN-et. Det blir mye jobbing i dagene før, under og etter LAN-et men det blir bare moro. Radiosone er offisiell LAN-radio, MPX.no, NITH, Komplett.no, Gameguard.no, Lyse Tele m.fl. vil ha stand i hangaren hvor man kan få kjøpt varer, få informasjon om hvilke tjenester de tilbyr, og det vil nok bli en del goodies som gis bort også. I tillegg har vi helikoptere som vil skape liv utenfor hangaren, og er vi heldige så kommer Gatebil.no med litt show også.

Hva med de kreative konkurransene som The Gathering og en rekke andre datatreff i inn -og utland er kjent for? Jeg tenker da på demoer (eller programmering generellt), grafikk, musikk, animasjon, webdesign etc. Skal HW-LAN være komplett blottet for slikt og holde 100% fokus på spill, overklokking osv?

Hangar 4 sett fra utsiden.

– Nå er det jo tross alt et sprang fra overklokking til spill, og mye faller mellom der. Men ja, vi skal ha alt det du nevner overfor. Konkret jobber vi med en ganske ”stor” filmkonkurranse hvor vinneren får vist seg gjennom Hardware-nettverket og NRK. Vi kunne for eksempel hatt en konkurranse i å utforme den nye nettsiden for HW-LAN. Musikk og animasjon har vi ikke noe på bordet nå som jeg kjenner til. Her gjør Event Crew en jobb parallellt med oss i Admin Crew. Så selv om spill får mest mediadekning akkurat nå håper jeg på 50/50-deling mellom spill og kreative konkurranser. Det er iallefall slik vi har tenkt med hensyn til premiering av Hardware-nettverket.

Hva er budsjettet for HW-LAN 2006, og hvem får dere støtte av? Er det noe mulighet for at dere sponser et lite lag i Nordland med utstyr og penger til leie av lokale?

– Vi forventer ca 1,5 millioner i inntekter og utgifter. 500 000 til 1 million ekstra dersom man inkluderer mat i budsjettet. Vi støttes økonomisk av NITH, MPX.no, Proteinfabrikken, Komplett og ikke minst Hardware Online AS. Ved siden av dette har vi bidragsytere som for eksempel Extreme, Gameguard m. flere, som yter tjenester. Uten disse bidragsytelsene ville HW-LAN vært en umulighet, uten et budsjett som nærmer seg 10 millioner-klassen.

– HW-LAN og The Gathering samarbeider allerede om utstyr og tjenester. Vi ønsker å bygge opp større tilgang på utstyr. Vi kommer ikke til å direkte sponse LAN-parties, men videreformidle kontakter med sponsorer. Vi vil også gjøre det svært synlig hvem som er denne typen bidragsytere.

– Siden det tydeligvis er et spesifikt LAN i Nordland kan jeg si såpass at vi antageligvis kan hjelpe med utstyr, men desverre ikke med penger. De trenger vi selv.

Jeg har kjøpt billett på Partyticket.net og lurte på om det er den utskrevne billetten jeg skal bruke for å komme inn i HW-LAN?

– Deltakerne på HW-LAN har to muligheter. Det viktigste er at alle som skal på HW-LAN tar med seg gyldig legitimasjon som bankkort, pass eller Postens ID-kort. Når deltakere kjøper en billett på Partyticket får de et billettnummer. De kan enten skrive ut denne billetten, eller notere ned billettnummeret og opplyse dette når de ankommer HW-LAN. Dette sjekkes da opp mot legitimasjonen.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden