I denne massive boken kan du lese om over 400 viktige PC-rollespill – og den er helt gratis

Det tok fire år og over 100 personer å lage The CRPG Book.

Et kart fra Might and Magic, brukt som illustrasjon tidlig i boken.
3DO

Søndag kveld slapp Felipe Pepe den endelige utgaven av en bok han har jobbet med i over fire år. Boken heter The CRPG Book og tar for seg over 400 rollespill med PC som plattform, helt fra 70-tallet og frem til i dag, samt noen artikler om emner som fan-oversettelser, kansellerte spill, kuriositeter og annet smågodt. Det hele fyller 528 sider.

Boken er faktisk helt gratis, og kan lastes ned fra Pepes nettsted i PDF-form.

Her ser du eksempelsider på to av spillene.
Skjermbilde av The CRPG Book

Prosjektet ble fullendt i samarbeid med 112 bidragsytere, som har skrevet et par sider om hvert eneste spill. Der forklares det hva som gjør hvert enkelt spill så viktig, samtidig som man får en lettfattelig introduksjon til konseptene. På bidragslisten finner vi mange entusiaster, men også noen større og velkjente navn som Tim Cain (Fallout, Vampire: The Masquerade - Bloodlines) og Chris Avellone (Pillars of Eternity, Planescape: Torment).

Etter å ha trålet gjennom noen av innslagene virker det som om skribleriene er av litt ymse kvalitet, antageligvis siden mange ikke har engelsk som morsmål, men prosjektet er helt klart et ambisiøst og sterkt bidrag til dokumentasjonen og diskursen rundt rollespill. Den virker ypperlig både for fans av sjangeren, og for dem som ønsker å sette seg inn de viktigste verkene i den omfattende historien om PC-rollespill.

Pepe forteller at det gjenstår noen småting før han kan si seg ferdig med prosjektet. For eksempel sier han at den bør korrekturleses mer, at han vurderer å få trykket opp fysiske eksemplar, og at han har lyst til å lempe inn noen ekstra artikler.

LES OGSÅ: Slik ble det første kommersielle rollespillet laget »
LES OGSÅ: Historien om studioet bak Age of Wonders og Overlord»

LES OGSÅ: Tilbakeblikk på Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords »

Siste fra forsiden