I Funcoms neste spill skal venner skremme vettet av hverandre

Hide and Shriek blir et skrekkelig duellspill for to.

Tirsdag annonserte Funcom sitt neste spill: Hide and Shriek. Spillet skal slippes til Windows og Steam allerede 31. oktober – akkurat i tide for Halloween, som studioet påpeker i pressemeldingen.

Så koselig med en CRT-skjerm, da.
Funcom

Datovalget er ikke så rart, konseptet tatt i betraktning. I Hide and Shriek skal skal to spillere prøve å skremme hverandre innen ti minutter. Haken er at begge spillerne er usynlige, og at man må finne ut hvor de er ved å legge ut feller og bruke magiformler. Først da kan man sette inn nådestøtet.

Dersom det ikke foreligger en klar vinner etter ti minutter, vinner spilleren om har greid å få mest poeng.

Hide and Shriek utvikles av et lite team ved Funcoms North Carolina-studio, og spillselskapet beskriver spilelt som et lite eksperiment i samme ånd som snuttspillet The Park fra i fjor.

Gode, gamle dager

… … … ÅJØSSBEVARES!
Funcom

Spillet er – i likhet med The Park – satt til The Secret World-unverset, og etter estetikken fra teasertraileren som du kan se øverst å dømme er det nittitallets glade VHS-dager som er inspirasjonen her. Undertegnede skimtet også en plakat på en av veggene som promoterer skoleballet i 1995, så mest sannsynlig skal spillet finne sted rundt tiden da Coolios Gangsta's Paradise toppet VG-lista.

Funcom jobber for tiden med et annet spill også: Conan Exiles, som først ble annonsert i januar i år, etter at selskapet sikret seg muligheten til å jobbe med lisensen på tampen av fjoråret. Både det spillet og Hide and Shriek er nok et steg i Funcoms uttalte plan om å fokusere på flere mindre spill i tiden fremover heller enn gigantprosjektene de har vært kjent for. Det første eksemplet på dette så vi med skrekkspillet The Park i høst, som fikk en god mottagelse av oss.

Tidligere i høst hadde Funcom en litt dårligere nyhet.
Datatyver brøt seg inn i Funcoms diskusjonsforum »

Siste fra forsiden