Datatyver brøt seg inn i Funcoms diskusjonsforum

Rasket med seg passord og e-postadresser.

Innbruddstyv til venstre, Funcom til høyre.
Funcom

Finnes det mange spillselskap som ikke har hatt datainnbrudd ennå? En etter en har nesten alle før eller siden varslet om at noen har sneket seg inn bakveien på forum, nettbutikker eller andre kontotjenester og rasket med seg en haug av e-post-adresser og kanskje krypterte passord og, i verste fall, kredittkortinfo.

Nå er det Funcoms tur. I en e-post til sine brukere forteller det norske spillselskapet at de nylig fant ut at noen hadde sneket til seg brukerdata fra forumkontoer på TheSecretWorld.com, AgeofConan.com, Anarchy-Online.com og LongestJourney.com. En sikkerhetsfeil i vBulletin-systemet er årsaken til at det var mulig å trenge seg inn, men feilen skal nå være rettet.

– Vi beklager å måte informere om at datainnbruddet innebærer at e-post-adresser, brukernavn og krypterte passord som er knyttet til forumkontoer på disse forumene har blitt tatt. Selv om passordene er krypterte er det mulig å komme seg forbi dette, forteller de i e-posten.

Selskapet har nullstilt alle passordene til forumkontoene, så neste gang man logger seg på må man legge inn et nytt passord.

Spillkontoene er trygge

Conan Exiles.
Funcom

Funcom beroliger spillerbasen med at forumkontoer og spillkontoer til spillene ikke er sammenkoblet på noen måte, og at de er lagret på ulike servere. Derfor er det ingen fare for at noen tar kontroll over spillkontoene.

Funcom jobber for tiden med Conan Exiles, som først ble annonsert i januar i år, etter at selskapet sikret seg muligheten til å jobbe med lisensen på tampen av fjoråret. Spillet er nok et steg i Funcoms uttalte plan om å fokusere på flere mindre spill i tiden fremover heller enn gigantprosjektene de har vært kjent for. Det første eksemplet på dette så vi med skrekkspillet The Park i høst, som fikk en god mottagelse av oss.

Selskapet fikk inn frisk kapital før sommeren:
Funcom henter inn 52,8 millioner kroner (Digi.no) »

Siste fra forsiden